Jobb higiénia és biztonság a termelésben

Großküche_Lebensmittelbranche

Az élelmiszeriparban különösen szigorú higiéniai és minőségbiztosítási előírásoknak kell megfelelni. Hiszen a gyártási hiányosságok káros hatással lehetnek a fogyasztók egészségére. Emiatt a folyamatok és a berendezések is a legapróbb részletekig a különleges iparági követelményeknek megfelelően kerülnek kialakításra - beleértve az alkalmazott kerekeket és görgőket is.

Ezek például gyártóberendezésekben, valamint szállító- és tárolórendszereken kerülnek alkalmazásra. Emellett komoly kihívást jelent a jellemzően nedves környezet és a gyakori tisztítás, részben maró hatású vegyszerekkel: Mindkettő korrozív hatást fejt ki a görgők acélvilláira, és megtámadja a poliuretán futófelületeket, aminek következtében gyorsabban kopnak és válnak használhatatlanná. Ez növeli a munkavállalók sérülésveszélyét és a termékek beszennyeződésének kockázatát.

Nedvességgel és vegyszerekkel szemben ellenálló
POBS-nassA POBS sorozatba tartozó kerekek például a magas higiéniai követelményeket is teljesítik. A Blickle Besthane Soft reakció-öntött prémium poliuretán futófelület például a nedvességgel és a maró hatású vegyszerekkel szemben is ellenálló. A kerekeket nagyon csekély gördülési ellenállás, nagy dinamikus terhelhetőség és akár 500 kilogrammos teherbírás jellemzi. Ezenkívül a vastag és puha ráöntött futófelület kényelmes és csendes futásról gondoskodik, és nem hagy nyomot vagy elszíneződést a padlón. A sorozatcsaládba tartozó forgóvillás és fixvillás görgők villái kiváló minőségű nemesacélból készülnek, így korrózióállók és remekül alkalmazkodnak az élelmiszeripari körülményekhez.

A keréksorozathoz

Detektierbares Polyamidrad mit EdelstahlfasernKitört anyagdarabok észlelése fémdetektorral
A különleges egyedi élelmiszeripari megoldások is népszerűek. Egyik ügyfelünknek például különleges poliamid kerekeket fejlesztettünk, amelybe a fröccsöntés során nemesacél-szálakat kevertünk. Ennek következtében a törések fémdetektor segítségével észlelhetők. E kerekek olyan húsipari kocsikon kerülnek alkalmazásra, amelyeket közvetlenül a feldolgozó berendezés felett ürítenek. A megoldás révén nem kerülhetnek a kerékből kitört anyagdarabkák a termékbe, ami növeli a biztonsági szintet.