A Blickle a Top 100-ban

Németországban van néhány olyan vállalat, amelyek forgalomnövekedése az utóbbi években messze átlag feletti volt. Ezek a vállalatok főként azok a középvállalatok, amelyek a német gazdaság motorját jelentik, és 15 millió munkahelyet adnak a Szövetségi Köztársaság területén. Kitöltik a réseket, vagy éppen új utakra lépnek, ezért olyan sikeresek. E vállalatok egyike a Blickle, amely felküzdötte magát a 100 legerősebben növekvő német középvállalat közé.

A „Wirtschaftswoche” magazin múlt héten jelentette meg a legerősebben növekvő, piacvezető német világcégek listáját, melyek 2002 és 2012 között 50 millió és egy milliárd euró közötti forgalmat bonyolítottak.

Reinhold Blickle tulajdonos és cégvezető büszke a vállalat teljesítményére: 2002 és 2012 között a Blickle átlagosan évi 7,1 százalékkal nőtt. A bankok összeomlása és a gazdasági válság ellenére. Időközben a vállalat több mint 158 millió euró forgalmat ért el, és 2014-ben kereken 14 százalékkal nőtt.

Mi a családi vállalat sikerének titka, amely időközben több mint 750 dolgozót foglalkoztat világszerte? „A >>we innovate mobility<< mottóhoz híven folyamatosan új technológiákba és gyártóberendezésekbe ruházunk be, és folytatjuk a nemzetközi értékesítési hálózat kiépítését” – fejti ki Reinhold Blickle. Ennek két példája legújabb leányvállalatunk Kínában és Törökországban. „Ezek olyan fejlődő piacok, ahol egyrészt magas potenciált látunk, másrészt egyre nő a kiváló minőségű, „made in Germany” kerekek és görgők iránti igény”.

A Blickle összesen 16 saját értékesítési társaságot tart fenn világszerte, és a Föld 120 országába szálltja termékeit. „Mindig a helyszínen kívánunk lenni, és nagy hangsúlyt fektetünk a minőségre, valamint a rövid szállítási határidőkre.” Rosenfeldi központunkban is további, széleskörű beruházásokat tervezünk.