Focus Special Mention - díj

A MOVE kapta a Baden-Württembergi Design Center díját

2014. szeptember 26-án újabb kitüntetéssel jutalmazták a Blickle MOVE műanyag ikergörgőjét Ludwigsburgban. A Red Dot Award a Focus Open néven is ismert baden-württembergi nemzetközi dizájndíjjal újabb kitüntetéssel jutalmazta a Blickle vállalatot.

A MOVE elnyerte a „Focus Special Mention” díjat az „Orvosi berendezések, felszerelések” kategóriában. A benyújtott 230 pályázatból 31 terméket jelöltek a „Focus Special Mention” díjra. Emellett 13 termék kapta meg a „Focus Gold”, valamint 35 termék a „Focus Silber” díjat. A Focus Open különlegessége, hogy ez a német Pénzügyi és Gazdasági Minisztérium által adományozott, állami kitüntetés. A díjazott konkurens termékek mostantól megtekinthetők a ludwigsburgi Információs és Művészeti Múzeumban (MIK). Az idei nyerteseket bemutató kiállítás 2014. november 9-ig látogatható.

A műanyag ikergörgő formaterve egy híres pforzheimi tervezőirodával folytatott együttműködés keretében született meg. Sima felületének köszönhetően a MOVE könnyen tisztítható, és a gyógyászati eszközök minden higiéniai követelményének eleget tesz. A görgőt alacsony fordulási sugár, valamint kompakt beépítési magasság jellemzi. A MOVE két méretben, 125 mm-es és 150 mm-es kerékátmérővel, továbbá négy színváltozatban és a rögzítési lehetőségek széles választékával kapható.