Iskolalátogatás-WG Hechingen

Felfedezőnap tanulók számára francia nyelven

Franciaország a Német Szövetségi Köztársaság
egyik legfontosabb kereskedelmi partnere. A hechingeni szakmai gimnáziumok tanulói a múlt héten a Blickle vállalatnál Rosenfeldben tett látogatásuk során megtudhatták, milyen gazdasági jelentősége van a francia kapcsolatoknak.


A Német-Francia Ifjúsági Egyesület kezdeményezésére a vállalatok nyílt napot tartanak diákok számára. Denise Blickle, a Blickle Räder+Rollen vezetőségi tagja maga is francia állampolgár, ezért külön kérése volt, hogy részt vehessen a projektben. Így a Hechingeni Társadalomtudományi Gimnázium, valamint a Hechingeni Gazdasági Gimnázium 17 tanulója látogatott el a vállalathoz franciatanáruk, Dietmar Emperle kíséretében.

Frank Lühe Export Area Manager egy francia nyelvű prezentációban mutatta be a vállalat Franciaországgal folytatott gazdasági kapcsolatait, és vezette végig a diákokat a vállalat területén. A gyártás kizárólag a rosenfeldi székhelyen folyik. A Blickle franciaországi telephelyével és a kanadai értékesítési társasággal franciául kommunikálnak az Export osztály munkatársai. Az ezt követő fórumon a diákok franciául tettek fel kérdéseket, így bizonyságot tehettek kiváló nyelvtudásukról is.

A képzéssel kapcsolatos kérdésekben Thomas Katz személyzeti referens és Linda Weisser DH-hallgató álltak rendelkezésre. Maga Linda Weisser is tavaly végzett egy szemesztert külföldön, így saját tapasztalatból mesélte el a diákoknak, milyen fontosak az idegen nyelvek a szakmai életben.