Sikeres részvétel a LogiMAT 2015 kiállításon

2015. február 10. és 12. között a Blickle ismét képviseltette magát a világ egyik legjelentősebb intralogisztikai kiállításán, a stuttgarti LogiMAT-on.

A kiállítás középpontjában a kifejezetten a LogiMAT-ra tervezett demó kocsi állt, amely a Blickle saját fejlesztésű meghajtási koncepcióját demonstrálta. Az elektromos hajtású kerekekkel jelentős mértékben csökkenthető az elinduláshoz kifejtendő erő. A Blickle görgők nagy teherbírásának köszönhetően a szállítókocsi nagy terhelés alatt is ellenőrzött módon mozgatható és tolható.

Ezenkívül a látogatók élénk érdeklődést mutattak a kiállított Blickle dob- és biztonsági fékes görgők iránt is. Ezeket az alacsony erőkifejtés ellenére magas fékhatás jellemzi. A fékek többféle módon működtethetők, pl. rudazat vagy húzózsinór segítségével. A zárt villa védi a fékpofákat a korróziótól és a szennyeződéstől, amelynek köszönhetően a fékhatás a nedvességtől vagy az útpálya szennyeződésétől függetlenül biztosított. Mindkét fékrendszer forgó- és fixvillás görgő kivitelben is kapható, és főként a nagyobb teherbírású szállítóeszközökön üzemi vagy rögzítő fékként alkalmazhatók.

Reinhold Blickle ügyvezető tulajdonos a kiállítás utolsó napján pozitív mérleget vont: „Örültünk az érdeklődőkkel és ügyfelekkel folytatott számos beszélgetésnek, és sok érdekes ismeretséget kötöttünk a kiállításon.”