Hírek-magasraktár_bővítés

Zollernalbkreis járás legmagasabb építménye szerepel az ütemtervben

Ahogy arról már beszámoltunk, a Blickle Räder+Rollen vállalat új, második magasraktárának építésén dolgozik, ezzel ismételten tanúbizonyságot tesz a rosenfeldi székhely iránt való elkötelezettség mellett. A magasraktár kb. 40 méteres magasságával 13 méterrel meghaladja az öt évvel ezelőtt épített raklapraktár magasságát.

A rosenfeldi Dronbrunnen ipari park területén az építkezés jelenleg a tervek szerint halad. Az építkezés május elején az alaplemeznek és a sprinkler medencének helyt adó munkagödör földkiemelési munkálataival vette kezdetét. Ezután júliusban 1500 köbméternyi beton került a 80 cm vastag alaplemezre, ami 20 családi ház térfogatának felel meg. Jelenleg a polcrendszer acélszerkezetének szerelése folyik, amelyet a tető- és fali elemek szerelése követ majd. Ennek során kb. 1300 tonna acélt építenek be. Azután októbertől tervezzük a teljes szállítástechnika szerelését, valamint a polcmozgató berendezések telepítését.

Az építkezés előreláthatólag az év végéig elkészül, így 2016 elején használatba vehetjük a létesítményt. A teljesen automatikus magasraktár bővítésével a vállalat felkészült a jövőre: a rosenfeldi székhely raktárkapacitása a több mint 28 000 raklaphellyel mintegy 43 000 raklaphelyre bővül.