Hogy a torta a formában maradjon

A Blickle az élelmiszer és higiéniai szektorban használható kerekeket és görgőket mutat be az iba 2018 kiállításon.

A világszerte vezető szerepet játszó iba 2018 sütő- és cukrászkiállításon (München, szeptember 15–20.) a Blickle bemutatja élelmiszeripari felhasználásra szánt széleskörű kerék- és görgőválasztékát. Az A1 csarnok 221. standjának csúcspontjai közé tartozik a POBS keréksorozat. Nagy teherbírásának és nagyon alacsony gördülési ellenállásának köszönhetően optimális megoldást nyújt az élelmiszergyártás és az összes higiéniai alkalmazás számára.

POBS_SerieA Blickle a számos ügyfélprojektjében már bevált POBS sorozat termékeit bevezeti az alapprogramjába is. A poliamid felni különösen ellenállóképes. Különösen az élelmiszer- és higiéniai ágazatban folyik gyakran nedves környezetben a munka. A Blickle ehhez kínál most megfelelő megoldást. A kerekek a kiváló minőségű Blickle Besthane Soft poliuretán-elasztomerből készült különösen vastag, rugalmas futófelülettel rendelkeznek. Ez biztosítja a nagyon magas szállítási kényelmet, a zajmentes futást és az alacsony gördülési ellenállást. Így például a szállítókocsik könnyen és biztonságosan mozgathatók nedves felületen is.

A POBS sorozat további előnyei:

• Kopásálló és elszíneződésmentes
• Egy vagy két tömített, kiváló minőségű rozsdamentes golyóscsapággyal szerelt és könnyen karbantartható, mert hosszú élettartamú zsírral van kenve
• A kerekek ellenállnak a hidrolízisnek és a korróziónak
• Nagyfokú ellenállás agresszív anyagokkal szemben
• Hőálló -25°C-tól +70°C-ig (rövid ideig akár +90°C-ig)

A Blickle a kerekeket 80–200 mm milliméter átmérővel és 30–50 milliméter abroncsszélességgel kínálja. A teherbírás 140 és 500 kilogramm között van.

Csúcsminőségű szállítási kényelem a SoftMotion révén
POBS_SoftmotionHa az élelmiszer- és a higiéniai szektorban érzékeny árukat kell mozgatni, a Blickle SoftMotion lágygumi sorozata a megfelelő választás. A felhasználók számára a legmagasabb szintű szállítási kényelmet, a szállított áru nagyon jó rezgéscsillapítását és jelentős zajcsökkentést kínál: A kiváló minőségű, rugalmas tömörgumiból készült új kerekekkel a gördülés puha siklássá válik. Az abroncs szilárdan van rávulkanizálva a poliamid (POES sorozat), illetve az alumíniumfelnire (ALES sorozat). Így a kerekek az oldalsó terheléseket is optimálisan elnyelik.

A nyugodt futást az egyedi kontúrral kialakított vastag futófelület-párna biztosítja Az 55 Shore A futófelület rugalmas és alacsony gördülési ellenállással rendelkezik. A sorozat bárhol alkalmazható – szervírozó kocsiktól az ütésérzékeny alkatrészek szállításáig. A kerekek hőállósága 25°C-tól +80°C-ig, rövid ideig akár +100°C-ig is terjed. A Blickle termékportfóliójában a sorozatot 100–200 milliméter kerékátmérővel és 32–50 milliméter abroncsszélességgel kínálja. A termékek 120–350 kg-os teherbírásra képesek.