Red dot kitüntetés

Nemzetközi dizájndíjjal kitüntetett műanyag ikergörgő

A rosenfeldi Blickle vállalat Move műanyag ikergörgőjének kiváló dizájminősége meggyőzte a Red Dot Award 2014 40 fős szakértői bizottságát.

A mostani versenyben a nemzetközi szakemberek 4 815 benyújtott pályázatot bíráltak el 53 országból. Az áhított Red Dot minőségi pecsétet a Move kapta „Termékdizájn” kategóriában.

Az új görgőt a sváb vállalat tervezői egy formatervező irodával együttműködve fejlesztették ki. Így egymáshoz optimalizálták a formát és a funkciót. A maximális szállítási kényelemről a termoplasztikus poliuretánból készült, a zajkibocsátást minimumra csökkentő futófelület gondoskodik. Annak érdekében, hogy emellett a szigorú gyógyászati higiéniai követelményeknek is eleget tegyen, a görgő rozsdamentes változatban, valamint elektromosan vezető kivitelben is kapható.

Azért, hogy kielégíthesse a műanyag görgők iránti egyre fokozódó keresletet, a Blickle beruházott egy saját műanyaggyártó üzembe. Ez a stratégia pedig behozta az árát. A forgalom az elmúlt években folyamatosan növekedett. Nem utolsó sorban a dizájndíj is a műanyag ikergörgők pozitív piaci megítélését igazolja. 2014. július 7-én Essenben tartják a híres nemzetközi termékverseny záróünnepségét: a Red Dot Award díj átadóját. A Red Dot Múzeum nyerteseit bemutató kiállításon a nagyközönség négy héten át tekintheti meg a műanyag ikergörgőt. Ezután a görgőt felveszik a ház állandó kiállításába.