Sikeres a vezetési tulajdonságoknak köszönhetően

Blickle vezetőgörgők szállítástechnikai és gépipari alkalmazásokhoz

Blickle_Fuehrungsrollen_184x256px

Legyen szó mozgólépcsőkről vagy szállítószalagokról, akár gyártóüzemekben vagy a gépiparban: a vezetőgörgők a legkülönbözőbb alkalmazásokban gondoskodnak arról, hogy minden mozogjon, aminek mozognia kell. Amennyire változatosak az alkalmazási területek, épp oly változatosak a mindenkori követelmények is: a korrózióállóságtól és a hőállóságtól az elektromos vezetőképességen át az alacsony gördülési ellenállásig és a nagy teherbírásig.

Az összes követelménynek való megfelelés érdekében a Blickle összesen hat termékcsaládból álló vezetőgörgő-portfóliót kínál. Kialakításuk a különböző szállítástechnikai, valamint gép- és berendezésgyártási alkalmazási területek igényeinek felel meg. Némely görgőnek csak rövid ideig, ám nagy terhelésnek, míg másoknak hosszú ideig, ám egyenletes terhelésnek kell ellenállniuk. A kültéri görgőknek többek között az ingadozó hőmérséklettel és a kedvezőtlen időjárási körülményekkel szemben is ellenállónak kell lenniük. Akkor is ellenállónak kell lenniük, ha vízzel, vegyszerekkel vagy csiszoló hatású anyagokkal kerülnek érintkezésbe. Nagy sebességeknél a dinamikus terhelhetőség fontos szempont, míg olyan érzékeny iparágakban, mint a vegyipar vagy a gyógyszeripar, az elektromos vezetőképesség. Az alacsony gördülési ellenállás javítja a berendezések energiahatékonyságát és segít a környezetvédelmi előírások betartásában.

A sorozathoz

Kieswerk-Foerderanlage_202x135pxMinden feladathoz a tökéletes nyersanyag
A görgőkkel szemben támasztott különböző követelményeknek való megfeleléshez saját fejlesztésű alapanyagaink sokasága is hozzájárul. A futófelületek választástól függően törésálló és könnyű futású poliamidból, Blickle Extrathane poliuretán elasztomerből, dinamikusan különösen terhelhető Blickle Besthane anyagból, vagy termoplasztikus poliuretánból készülnek. A kerékagy acélból vagy poliamidból készülhet. Ezen kívül speciális követelményekhez különböző változatok rendelhetők, például rozsdamentes golyóscsapággyal, elektromosan vezető, nyommentes vagy különlegesen hőálló kivitelben. Az összes terméksorozat számos kerékátmérőjű, szélességű és teherbírású kivitelt tartalmaz. Így szinte minden alkalmazáshoz megtalálható a megfelelő görgő. 

Egyedi megoldások különleges alkalmazásokhoz

Abfuellanlage-220x146pxNépszerűek a különleges alkalmazásokhoz készült egyedi megoldások is. Egyik ügyfelünk számára például újfajta szállítószalaghoz terveztünk vezetőgörgőket. Ezeknek egy három milliméter széles és akár két milliméter mély peremen kellett áthaladniuk, ami erős ütési terhelést eredményezett. A mozgási útvonal ráadásul nem párhuzamos a keréktengellyel, aminek következtében a hagyományos görgők egyenetlenül használódnak el, ami az úgynevezett élenfutási jelenséghez vezet. E kihívás megoldására nagy teljesítményű műszaki műanyagból készült vezetőgörgőket fejlesztettünk. Ez az anyag különösen szilárd és merev, valamint nagy terheléseknek is ellenáll. Két golyóscsapágy nagy felületen támasztja alá a kerékagyat, és a futófelület a szállítószalag geometriájához lett igazítva. Ez megbízhatóbb és kevesebb karbantartást igénylő üzemelést biztosít a berendezésnek.

Ez csak egy a sok példa közül a Blickle különböző gépipari és berendezésgyártási alkalmazásokhoz fejlesztett megoldásaira.