Blickle nyomkarimás kerekek

A nyomkarimás kerekek olyan kerekek, amelyeket pl. síneken alkalmaznak. Ahogy már a neve is elárulja, gondoskodnak arról, hogy a szállítóeszköz mozgás közben ne ugorhasson le a sínről.

A Blickle Räder+Rollen cég a kerekek és görgők vezető gyártója. A sváb, rosenfeldi székhelyű, világszerte 900 dolgozót (ebből 700-at a központjában) foglalkoztató Blickle cég a világ több mint 120 országában van jelen. A Blickle széles termékválasztéka 50 és 400 mm közötti kerékátmérőjű, 50 és 9 000 kg közötti teherbírású nyomkarimás kerekeket tartalmaz. Külön megrendelésre ügyfélspecifikus nyomkarimás kerekeket is gyártunk.


 Blickle nyomkarimás kerekek (rövid áttekintés)


Az alábbiakban áttekintjük a Blickle nyomkarimás keréksorozatának kivonatát:

„SPK” öntvény nyomkarimás kerekek

  • Az SPK sorozatú nyomkarimás kerekek erős szürkeöntvényből készülnek, és ezüstszínűre vannak festve. A nyomkarima és a futófelület megmunkált, és a tengelyhez képest 3°-kal emelkedik. Gördülési ellenállása nagyon alacsony, és a nyomkarimás kerekek rendkívül kopásállóak. A kerekek siklócsapággyal vagy két bepréselt, hosszú élettartamú zsírral kent golyóscsapággyal kaphatók. Emellett a nyomkarimás kerék a „BS” fixvillával is kombinálható. A villa erősített szárakkal készül, így jobban fel tudja venni az axiális erőhatásokat.
  • Kerék-Ø: 50 - 250 mm (125 mm kerék-Ø felet nyomkarima nélkül)
  • Teherbírás: max. 110 kg

"SPKGSPO" öntött poliamid nyomkarimás kerekek

  • Az SPKGSPO sorozatba tartozó nyomkarimás kerekek törésálló, félmerev és nagy sűrűségű öntött poliamidból készülnek. A futófelület a tengelyhez képest 3°-kal emelkedik. A nyomkarimás kerekek nagyon kopásállóak. A kerekek siklócsapággyal vagy két bepréselt, hosszú élettartamú zsírral kent golyóscsapággyal kaphatók. Emellett az öntött poliamid kerék ikernyomkarimás kerékként (DSPKGSPO) is kapható a Blicklénél.
  • Kerék-Ø: 50 - 250 mm, ikernyomkarimás kerék 200 mm-ig
  • Teherbírás: max. 3 000 kg, ikernyomkarimás kerék max. 500 kg

„SPKVS” tömöracél nyomkarimás kerekek

  • Az SPKVS sorozatba tartozó nyomkarimás kerekek nemesíthető acélból készülnek. Enyhén olajozott futófelülettel kaphatók, amely a tengelyhez képest 3°-kal emelkedik. A nyomkarimás kerekek extrém kopásállóak, és különösen nagy, dinamikus teherbírással rendelkeznek. A kerekek két bepréselt, hosszú élettartamú zsírral kent golyóscsapággyal kaphatók. Külön megrendelésre ez a nyomkarimás kerék a „BS” fixvillával is kombinálható. A Blickle termékválasztékában tömöracélból készült, 200 mm kerékátmérőjű ikerkarimás kerekek (DSPK) is megtalálhatók.
  • Kerék-Ø: 50 - 400 mm, ikernyomkarimás kerék 200 mm-ig
  • Teherbírás: max. 9 000 kg, ikernyomkarimás kerék max. 1 000 kg