Tökéletesen megbízható – még a nyílt tengeren is

LEX-POBS 125XKA-FI és LEX-POBS 160XKA-FI nemesacél forgóvillás görgők

Az ügyfél

… egy tengeri robotikával foglalkozó amerikai vállalatcsoport, amely a Wave Glider, vagyis egy pilóta nélküli, hullám- és napenergiával működő felszíni jármű fejlesztésével, gyártásával és forgalmazásával foglalkozik.

Trennlinie

Anwendung

Az alkalmazás

A wave glider robotokat többnyire nyílt tengerek használják adatgyűjtéshez és továbbításhoz, ahol egyéb platformok, mint például hajók vagy szigetek nem vagy csak átmenetileg állnak rendelkezésre. Így a Wave Glider robotokat leginkább kutatóintézetek és ásványolaj-kitermelő vállalkozások, valamint fegyveres erők (többek között katonai felderítéshez) használják.
A pilóta nélküli jármű tartóberendezéseit szárazföldön és hajófedélzeten is használják. Az ügyfél ebből a célból már számos különböző görgőt kipróbált, amelyek azonban mind rendkívül hamar tönkrementek. A sarkvidéki hőmérséklet, a trópusi nap és a sós vízbe történő gyakori bemerülés kombinációja súlyosan károsította a görgőket. A gyakran nagyon durva, nagyfokú kopást okozó hajófedélzeten történő használat is a termék korai meghibásodásához vezetett.
Trennlinie


Lsung Az alapprogramunkból származó megoldás

A Blickle USA fióktelepe és a rosenfeldi gyár szakemberei szoros együttműködésben a LEX-POBS 125XKA-FI és a LEX-POBS 160XKA-FI görgőket választották ki optimális termékként erre az alkalmazásra. A hidrolízisálló nagy teljesítményű Blickle Besthane Soft® futófelületet és a nehéz, kiváló minőségű poliamidból álló felnit a nap és a durva fedélzeti felszínek nem támadják meg. A csúszó gumitömítésekkel (2RS) rendelkező rozsdamentes golyóscsapágyak és a nemesacél villa jól ellenáll a korróziónak. A Blickle „stop-fix” kerék- és forgókoszorú-rögzítő fék megakadályozza, hogy a váz véletlenül elmozduljon - az imbolygó hajófedélzeten is.

Trennlinie


Az eredmény

Az ügyfél a görgőket a legszélsőségesebb körülmények között tesztelte, amelyek az alkalmazás során előfordulhatnak. A hidrolízisálló Blickle nemesacél görgők minden tesztet bravúrosan teljesítettek és ezáltal megkapták a jóváhagyást a sorozatgyártáshoz.

 

Műszaki információk és termékelőnyök LEX-POBS 125XKA-FI és LEX-POBS 160XKA-FI
• A hidrolízisálló Besthane® Soft futófelületű nemesacél görgő károsodás nélkül ellenáll a gyakori mosásnak vagy vízbe merítésnek
• A 2RS rozsdamentes golyóscsapágy könnyebb járást biztosít a siklócsapágyas kerekekhez képest amelyek egyébként gyakran nedves környezetben használatosak
• A „Stop-fix“ Blickle-rögzítőfék gondoskodik a stabil állásról, a tengeren hánykolódó hajón is