Vontatótargoncás szerelvények

Üzemen belüli szállítási megoldás Blickle poliuretán görgőkkel

Ezeket számos nagyobb vállalat használja üzemen belüli szállítási megoldásként beltéri és kültéri célokra egyaránt: ezek a vontatótargoncás szerelvények. Az úgynevezett vontatótargoncás szerelvény olyan önjáró anyagmozgató eszköz, amely egy vontatóból és több, utána kötött rakományhordozó szerelvényből áll, amelyek a legkülönbözőbb kivitelekben léteznek. A középpontban a szabványosított intralogisztikai folyamat mentén történő anyagmozgatás áll, azzal a céllal, hogy növeljék a termelékenységet, ugyanakkor csökkentsék az üzemen belüli forgalmat.

Annak biztosítási érdekében, hogy a vontatott rakományhordozók ne boruljanak fel, a görgőknek állandóan érintkezniük kell a talajjal. Emellett az áruhordozóknak nem szabad kitörniük, ami a görgők, illetve az egész futómű számára nagymértékű nyomtartást jelent. Általában a vontatótargoncás szerelvények gyakran erősen terheltek és nagyobb sebességgel mozgatják őket.

Az összes ilyen követelménynek való megfelelés érdekében a Blickle a kiváló minőségű poliuretán elasztomerére támaszkodik. A Blickle Besthane Soft, az ALBS keréksorozat futófelülete ideális a vontatótargoncás szerelvényekhez a nagyon magas dinamikus terhelhetősége és a nagyon alacsony gördülési ellenállása miatt. A talajjal való állandó érintkezés biztosítása érdekében ajánlott egy rugós villával történő kombináció. A vontatott rakományhordozó futóművénél figyelembe kell venni, hogy vontatáskor a négy felszerelt görgő közül kettő merev legyen. Ez vagy két fixvillás görgővel, vagy két, irányban rögzíthető forgóvillás görgővel érhető el.

Fontos információ CAD felhasználók

Újraindítottuk weboldalunkat!
Ha korábban regisztrált a CAD-fájlok letöltésére,
jelszót kell megadnia, hogy hozzáférhessen ezekhez a fájlokhoz az új weboldalon.

Jelszó hozzárendeléshez
×