A raktárspecialista a második robotgenerációnál is a Blickle precíziós kerekeire támaszkodik

Blickle Besthane ALB 144x19/17-15K-AS-895871 poliuretán futófelületű kerekek

Az ügyfél

A vállalkozás Norvégia 500 legnagyobb vállalatának egyike, és szerte a világon rendelkezik telephelyekkel. Az automatizált polcmozgató berendezéseket világszerte ismert márkák használják.


A kihívás

Az ügyfél automatizált raktározási és áruelőkészítő rendszert fejlesztett ki. Az árukat műanyag dobozokban tárolják, és robotokkal komissiózzák, amelyek sínrendszereken futnak. A robotok négyzet alakú alaprajzzal rendelkeznek, és összesen nyolc kerékkel vannak felszerelve. Ezek közül négy mindig haladási irányba, négy pedig keresztirányban helyezkedik el. Minden kerék leengedhető vagy felemelhető. A sakktáblaszerűen elrendezett sínrendszer nagy pontosságot igényel a kerékfelfüggesztés és a kerékgeometria szempontjából.

Az ügyfél korábban már sikeresen használta a Blickle Extrathane® poliuretán futófelületű speciális Blickle vezetőgörgőket a FALTH 130x20/12-14K-AS-899730 sorozatból az előző generációs robotjaihoz.

Az új robotsorozat továbbfejlesztett meghajtórendszerrel működik, amely további követelményeket támaszt a kerekekkel szemben: Ennél az egy haladási irányban elhelyezkedő mind a négy kerék egy motorral van összekapcsolva. A négykerék-meghajtás jobb erőátvitelt eredményez a futósíneken indításkor és fékezéskor. Ez magasabb gyorsulási értékeket tesz lehetővé a kerekek megcsúszásának veszélye nélkül.


A mi megoldásunk

Blickle Besthane® ALB 144x19/17-15K-AS-895871 poliuretán futófelületű kerék

A hajtásrendszerek nagyobb teljesítményének kielégítése érdekében az ALB sorozat hajtott kerekei kerültek kiválasztásra. Ezek futófelülete antisztatikus Blickle Besthane® poliuretán elasztomerből készült. Ezt az anyagot a Blickle kifejezetten nagy sebességhez és gyorsuláshoz fejlesztette ki. Az indulási és gördülési ellenállás lényegesen alacsonyabb a Blickle Extrathane® felületű kerekekhez képest.

Felniként ismét egy speciális alumíniumfelni került kiválasztásra, amely biztosítja, hogy a kerék pontosan fusson a sínrendszeren.

Összességében az újonnan kifejlesztett kerék az új hajtásrendszerrel együtt nagyobb teherbírást, valamint nagyobb gyorsulást és sebességet tesz lehetővé.


Az eredmény

A Blickle hajtott kerekeinek köszönhetően az ügyfél tovább javíthatta az új generációs polcmozgató berendezéseinek teljesítményét. A nagyobb sebesség- és gyorsulásértékek ellenére a robotok a legnagyobb pontossággal futnak a sínrendszeren. Kis mellékhatásként a rendszer energiafogyasztása csökkenthető volt az alacsony indítási és gördülési ellenállás miatt.


Műszaki információk és előnyök ALB 144x19/17-15K-AS-895871

  • új fejlesztésű kerék Blickle Besthane® futófelület-anyaggal, antisztatikus kivitelben (átmeneti ellenállás 109 Ω)
  • jobb indítási és gördülési ellenállás, ezáltal növekszik az energiahatékonyság
  • a hajtás hatékonyságának növelése

Fontos információ CAD felhasználók

Újraindítottuk weboldalunkat!
Ha korábban regisztrált a CAD-fájlok letöltésére,
jelszót kell megadnia, hogy hozzáférhessen ezekhez a fájlokhoz az új weboldalon.

Jelszó hozzárendeléshez
×