Gyártó: Blickle

Célunk: Tökéletes eredmény minden alkalmazás számára

Innováció. Kutatás. Fejlesztés.

Ezért kreatívak vagyunk és folyamatosan új megoldásokat fejlesztünk. Szakembergárdánk olyan tapasztalt tervezőkből áll, akik tudják, hogyan kell tökéletes termékeket létrehozni az ügyfelek igényei szerint. A legkorszerűbb módszerek, mint például a lineáris és nemlineáris FEM-számítások, valamint az együttműködés neves intézetekkel új ötleteket adnak mérnökeinknek. A konkrét technikai igények mellett az alapkutatás is munkánk részét képezi - ez a kerékanyagok optimalizálásától az elektromosan hajtott kerekek fejlesztéséig mindent átfed.

Nemzetközi szállítási teljesítmény

Rendkívül gyors. Rendkívül megbízható.

A Blickle cégnél minden területen maximális megbízhatóság várható. Rendkívül korszerű logisztikai központunkkal garantáljuk az első osztályú szállítási teljesítményt: Több mint 8.000 termék kész a szállításra egy napon belül, további 12.000 termék pedig 1-2 napon belül Európa-szerte.

Naponta 60-70 tonna anyag hagyja el rosenfeldi logisztikai központunkat. A magasraktár 40 méter magas és 43.400 rácsos konténer vagy euroraklap számára kínál helyet, amelyekben teljesen automatikus polcmozgató berendezések működnek. A szomszédos kisalkatrész-raktár további 54.000 tárolóhelyet kínál. Így garantáljuk gyártásunk optimális anyagellátását, valamint a gyors és teljesen megbízható szállítást.

Szerszámkészítés és acélfeldolgozás

Ha azt szeretnéd, hogy jó legyen, csináld magad.

Vezetőnek lenni a piacon nagy felelősséggel jár. A mi módszerünk: A gyártást a kezdetektől magunk végezzük. Így a szerszám- és gépgyártást ugyanúgy megtalálja nálunk, mint az acélfeldolgozást.

Acélfeldolgozás
Szerszám- és gépgyártás

Minden követelményhez mi magunk tervezzük és gyártjuk a megfelelő szerszámokat, berendezéseket és rendszereket – magasan képzett munkatársaink és modern gépparkunk segítségével. Ez az Ön számára nagy előnyökkel jár: Az ügyfélspecifikus követelményeket különösen gyorsan és költséghatékonyan ültetjük át sorozatgyártásra alkalmas termékekbe. A saját szerszámkészítés garantálja az állandóan magas termékminőséget és szerszámaink rendelkezésre állását.

Acélfeldolgozás

Magas fokú vertikális integrációnk nem csupán teljes körű ellenőrzést biztosít a minőség és a szállítási határidők felett, hanem gyorsan tudunk reagálni az ügyfelek és a piac követelményeire is. Az acél megmunkálásakor a rugalmasságra összpontosítunk. Kiterjedt présgépparkunk hidraulikus és excentrikus présekkel is rendelkezik, részben szervohajtással, akár 630 tonna préserővel. Akár 12 milliméteres lemezvastagságú tekercs is teljes automatizálással feldolgozható. A présgépek a görgőgyártáshoz lettek optimalizálva. Ez teszi lehetővé számunkra, hogy nagy darabszámot is hatékonyan tudunk legyártani, és ez tesz rugalmassá bennünket, hogy kis tételeket is gazdaságosan valósíthassunk meg.

Hegesztés

Kézi vagy automatikus. Minden esetben pontos.

A jó hegesztések hosszú élettartamot biztosítanak. A hegesztésnél a pontosság a döntő tényező. Emberi munkaerő, ahol kell, automatizálás, ahol lehetséges. Azzal, hogy szigorúan odafigyelünk a tanúsított hegesztőink által végzett munka minőségére - függetlenül attól, hogy az emberről vagy gépről van szó - egységesen jó munkaeredményt érünk el. Mivel csak a pontos hegesztővarratok biztosítják nagy teherbírású görgőink számára a szükséges stabilitást és biztonságot, amelyre ügyfeleink bármikor hagyatkozhatnak.

Poliuretán a legjobb formában

Tapasztalat. Know-how. Ötletek.

Poliuretán-öntés

A PU minősége érdekében a receptúra mellett a feldolgozásnak is megfelelőnek kell lennie. Ezért poliuretán-szakértővé képeztük magunkat.

Számos tényező befolyásolja a PU-kerekek minőségét. A fémfelnik homokfúvását, tisztítását és alapozását teljesen automatikusan végezzük, hogy előkészítésük tökéletes legyen. Az ezt követő öntés alacsony nyomású forró öntési eljárással történik PC-vel vezérelt gépekkel. A feladattól függően pontosan hozzákeverik a szükséges adalékanyagokat, mint például a színezéket, aktivátorokat vagy antisztatizáló szert. Ez teszi lehetővé számunkra, hogy az ügyfélspecifikus követelményeket is pontosan és rugalmasan kielégítsük.

  • PU kerekek minden méretben, 25-1000 milliméter átmérővel.
  • Kiterjedt minőségellenőrzések.
  • 75-96 Shore A keménységű futófelületek.
  • Egyedi színek az ügyfél kívánsága szerint.

Műanyag fröccsöntvény

Innováció a műanyagfeldolgozásban

Aki meg szeretné őrizni piacvezető helyét, annak rugalmasnak kell lennie: Képesek vagyunk a legkülönbözőbb műanyag kerekek és görgők gyártására - függetlenül attól, hogy hőálló, elektromosan vezetőképes, üvegszállal erősített vagy számos más változatról van szó.

A műanyag alkatrészek fröccsöntésére szolgáló nagy gép- és berendezésparkunk a legújabb, rendkívül modern és nagy teljesítményű gépekből áll. A kapcsolt rendszerek révén képesek vagyunk többkomponensű kerekeket is teljesen automatikusan gyártani. A rendkívül hatékony szerszámtechnológiának köszönhetően optimális ciklusidőt érünk el folyamatosan magas minőség biztosítása mellett.

Összeszerelés

Saját gyártás. Saját szerelés.

A villák, kerekek és görgők szerelésére teljesen automatizált gyártósorokat fejlesztettünk ki - ezek folyamatosan kiváló minőségben, racionálisan és költséghatékonyan működnek. Egy további előny az Ön számára a rugalmasságunkban rejlik: Amikor kis szériás ügyfélspecifikus igények megvalósításáról van szó, színre lép az emberi munkaerő.

Egy közel 60.000 négyzetméteres alapterületen évente több mint 15 millió kereket és görgőt gyártunk, minden nap több mint 60.000 darabot. Ennek során számos, a gyártósorokba integrált ellenőrző és vezérlőállomás garantálja a magas szintű tanúsított minőségi színvonalunkat.

Minőség, környezet és energia

Szeretnénk az Ön bizalmát kiérdemelni. Hosszú távon.

Minőségbiztosítási rendszereink képezik termékeink és folyamataink folyamatos minőségjavításának alapját. Ennek során nagy hangsúlyt fektetünk a fenntartható gazdálkodásra és a hatékony energiafelhasználásra. Ezt a szabványt rendszeresen ellenőriztetjük az ezzel foglalkozó tanúsító cégekkel.

Minőségirányítás

Az ügyfélbizalom mutatja hitelességünket. Minőséggel és megbízhatósággal dolgoztunk meg ezért a bizalomért. A saját gyártásnak és a „Made in Germany” melletti elkötelezettségnek köszönhetően miénk a teljes ellenőrzés - már a kezdetektől fogva. Küldetésünk: minden nap jobbá válni. Így a hibákat optimalizálási lehetőségnek tekintjük. Nem hiába kapta meg a Blickle már 1994-ben a német kerék- és görgőgyártók közül elsőként a DIN ISO 9001 tanúsítványt. Minőségirányítási rendszerünk célkitűzése, hogy valamennyi területen és folyamatban biztosítsa magas minőségi elvárásainkat, hogy így a lehető legjobb támogatást nyújthassunk ügyfeleinknek saját minőségi céljaik elérésében. Ebben döntő szerepük van a széleskörű anyag- és termékteszteknek. A vizsgálati- és tesztlaborunkban számos tesztlehetőség áll mérnökeink rendelkezésére, többek között különböző max. 5,5 tonna terhelhetőségű forgótárcsás próbapad, anyagvizsgáló gépek, valamint klíma- és hőszekrények. A DIN EN 12527-12533 szerinti kerék- és görgőteszteket, valamint a roncsolásos vizsgálatokat a legmodernebb vizsgálógépek végzik. Az első, ill. utolsó darab ellenőrzése, valamint a dolgozó önellenőrzése magától értetődik.


Minőségbiztosítás a Blickle-nél 
Környezetirányítási rendszer

A fenntartható gazdálkodás alapvető felelősség a Blickle számára. Ezért 2012 áprilisában integráltuk minőségirányítási rendszerünkbe a DIN EN ISO 14001:2009 szabvány szerinti környezetirányítási rendszert. Ebben kötelezettséget vállaltunk, hogy folyamatosan javítjuk folyamataink és termékeink környezetbarát voltát. Környezetirányítási rendszerünk központi célja a környezetbarát termékek fejlesztése, az erőforrások kíméletes felhasználása a gyártási folyamatokban, a megújuló energiák használata, valamint a dolgozók környezetkímélő magatartásra való ösztönzése.

Energiairányítási rendszer

A Blickle 2014-ben bevezette a DIN EN ISO 50001 szabvány szerinti energiairányítási rendszert. A cél a vállalat energiafogyasztásának minimalizálása minden téren. Az energiairányítási rendszer segíti azon törekvésünket, hogy minél kevésbé terheljük környezetünket, például a CO2-kibocsátás csökkentésével. Egyúttal tudatosítani kívánjunk dolgozóinkban az energia és az erőforrások kíméletes felhasználására való törekvést.