Évértékelés

A Blickle 2023-as évének áttekintése

A 2023-as év a Blickle-csoport számára több szempontból is eseménydús üzleti évet jelent. Az új, poliuretán kerekek gyártására szolgáló 24 000 négyzetméteres gyártóépület és az új Blickle igazgatási épület, valamint a Blickle Élményközpont átadása jelentős mérföldkövek voltak a vállalat 70 éves történetében. Ezen előremutató projektek sikeres befejezésével a Blickle maximálisan felkészült a jövő kihívásaira.

A kerék- és görgőiparban elfoglalt világelső pozíciója és globális jelenléte ellenére a Blickle csoport 2023-ban egy kihívásokkal teli gazdasági környezettel nézett szembe. A gazdasági növekedés számos európai országban gyenge volt, ami negatívan hatott a kerék- és görgőipar keresletére is. Az ukrajnai és közel-keleti konfliktusok, a magas infláció, a szakképzett munkaerő hiánya és a gyenge világgazdaság szintén hatással volt a Blickle Csoport növekedésére.

Ennek ellenére elégedettek lehetünk az összesített eredménnyel, mivel a Blickle Csoport e kedvezőtlen körülmények ellenére is meg tudta őrizni és tovább tudta növelni világpiaci vezető pozícióját a kerék- és görgőiparban. A Blickle számos kihívással néz szembe, és a különböző optimalizálási és digitalizálási projekteknek, valamint a számos innovatív termékfejlesztésnek köszönhetően folyamatosan fejlődik, hogy még a nehéz piaci környezetben is az élvonalban maradjon.