ErgoMove® 2000

Az irányítóegység és funkciói

Az ErgoMove® 2000 irányítóegysége két változatban kapható.Az egygázkaros változat elsősorban hosszú, egyenes vonalú mozgást igénylő feladatokhoz alkalmazható. Ezzel szemben a kétgázkaros irányítóegység további lehetőséget kínál a nehéz terhek egyszerű manőverezésére még a legszűkebb helyeken is. Az ErgoMove® 2000P változatban egy plug&play változat is elérhető ergonomikus fogantyúval, integrált vezérléssel és cserélhető akkumulátorokkal.

Irányítóegység – változatok

 • 1 Egyszerű működtetés

  Az ErgoMove® 2000 működtetése elfordítható gázkarral történik. A gázkarok működtetése határozza meg a két meghajtott fixvillás görgő meghajtónyomatékát. Az üzemmódtól függően a két görgő szinkronban vagy külön-külön vezérelhető. Ezenkívül a kezelőmarkolatok beépített szenzoros kézérzékelővel rendelkeznek az elektromechanikus biztonsági fékek feloldásához.

 • 2 Vészleállító

  Vészhelyzetekben az elektromos hajtásrendszer a jól látható és gyorsan hozzáférhető vészleállító gomb megnyomásával kikapcsolható. Ez aktiválja az elektromechanikus biztonsági fékeket és megállítja az ErgoMove® 2000-et.

 • 5 Jelzőkürt

  Az ErgoMove® 2000 kürtje 1,5 méteres kábelen keresztül csatlakozik a vezérlődobozhoz, és szabadon elhelyezhető a kocsin. Jelentősen hozzájárul az áruszállítás biztonságosságához, és ezért szükséges az érvényes CE-nyilatkozathoz.

 • 6 „I” és „II” üzemmód

  Egygázkaros változat:

  I. üzemmód: előre, hátra 2 km/h

  II. üzemmód: előre 4 km/h, hátra 2

   

  Kétgázkaros változat:

  I. üzemmód: mindkét motor vezérlése szinkronban történik (előre 4 km/h, hátra 2 km/h)

  II. üzemmód: a motorokat az egyes gázkarok külön vezérlik (előre, hátra 2 km/h)

 • 7 Vezérlődoboz/akku

  A vezérlődoboz tartalmazza az ErgoMove® 2000 akkumulátorát és vezérlőegységét, és összekötő elem a hajtott görgők és az irányítóegység között. Az ErgoMove 2000® a legmodernebb akkumulátor-technológiával van felszerelve. Teljes akkumulátorkapacitással akár 500 menet is lehetséges 2000 kg terheléssel. A töltési idő kb. négy óra (a kapacitás 90 százaléka).

 • 9 Beszorulás elleni védelem

  Az ErgoMove® 2000 nyomásérzékeny gombafejű nyomógombbal van felszerelve a beszorulás elleni védelem érdekében. Ha a gomb a kezelőnek ütközik, a kocsi egy kicsit az ellenkező irányba mozdul.

Variáns Cockpit ErgoMove 2000P

 • 1 Intuitív működtetés

  A beépített erőérzékelőkkel ellátott ergonomikus markolat két dimenzióban érzékeli a rá ható erőket: előre/hátra, balra/jobbra. Az erőimpulzusok vezérlőjelekké alakulnak át, és támogatják a kívánt irányba történő haladást. Ez egyszerű és intuitív kezelhetőséghez vezet. A két elfordítható gázkarral rendelkező irányítóegység esetében a hajtott görgők vezérlése az elfordítható gázkarral történik. Egykezes működtetés esetén az ergonomikus markolat ezen változatában a motorok szinkronban, kétkezes működtetés esetén pedig külön-külön vezéreltek. Ez kétkezes működtetés esetén optimális manőverezhetőséget biztosít még a legszűkebb helyeken is.

 • 2 Vészhelyzeti kioldás

  Szükség esetén a biztonsági fékek a kulcsos kapcsolóval kioldhatók (automatikus visszaállás). A kocsi kézi mozgatása így elektromos meghajtás nélkül is lehetséges.

 • 3 Töltöttségi szintjelző (a) és cserélhető akkumulátor (b)

  Az akkumulátoregység a kereskedelemben kapható cserélhető akkumulátorokból áll, és egy egyszerű csatlakoztatási mechanizmussal gyorsan cserélhető. Ez biztosítja a folyamatos működést csereakkumulátorok esetén is.

 • 4  „Teknősbéka” / „nyúl” üzemmód

  „Teknősbéka” üzemmód: előre 2 km/h, hátra 2 km/h."

  „Nyúl” üzemmód: előre 4 km/h, hátra 2 km/h."

 • 5 Jelzőkürt

  Mind az erőérzékelővel, mind az elfordítható gázkarral ellátott ergonomikus markolat rendelkezik jelzőkürttel, ami az irányítóegységbe van beépítve. Ez jelentősen hozzájárul az áruszállítás biztonságosságához, és ezért szükséges egy érvényes CE-nyilatkozathoz.

 • 6 Beszorulás elleni védelem

  A beszorulás elleni védelem az elfordítható gázkarokkal ellátott ergonomikus markolaton nyomásérzékeny gombafejű nyomógombbal biztosított. Ha a gomb a kezelőnek ütközik, a kocsi egy kicsit az ellenkező irányba mozdul. Az erőérzékelő rendszerrel ellátott ergonomikus nyél esetében a beépített erőérzékelő rendszer a beszorulás elleni védelem funkcióját is ellátja. A markolat már a kis erőhatásokat is érzékeli (max. 28 N 1000 kg-nál).

Szeretne többet megtudni ErgoMove® termékeinkről?

ErgoMove® szakértőink szívesen segítenek Önnek a +49 7428 932 8000-es telefonszámon vagy az ergomove@blickle.com e-mail címen.

Fontos információ CAD felhasználók

Újraindítottuk weboldalunkat!
Ha korábban regisztrált a CAD-fájlok letöltésére,
jelszót kell megadnia, hogy hozzáférhessen ezekhez a fájlokhoz az új weboldalon.

Jelszó hozzárendeléshez
×