Blickle ErgoMove® 1000 elektromos hajtásrendszer használat közben 

A Blickle az ErgoMove®-ot vasúti szervizkészülékekhez szállítja

Az ügyfél

A St. Gallen kantonban, Gossauban székhellyel rendelkező Cromatech különböző iparágak számára fejleszt és épít rendszereket és berendezéseket - többek között például vonatok és villamosok karbantartására és szervizelésére. A Svájci Szövetségi Vasutak (Schweizerische Bundesbahnen AG, SBB) és számos kisebb regionális vasúttársaság bízik az 1988-ban alapított vállalat megoldásaiban. Napjainkban a Cromatech mintegy 20 embert foglalkoztat.


A kihívás

A Cromatech portfóliójába tartoznak a vonatok szóróhomok tartályainak újratöltésére szolgáló kocsik és mobil töltőrendszerek is, hogy egyrészt a kerekek ne pörögjenek ki induláskor, másrészt havas területeken is biztosított legyen a biztonságos fékezés és a hatékony gyorsítás. A Cromatech már jó ideje Blickle kerekeket és görgőket használ, hogy az akár 1000 kilogramm súlyú berendezéseket a peronokon és a vasúti raktárakban nagy távolságokon is biztonságosan és megbízhatóan mozgassák A-ból B-be. A készülékek mozgásba hozása és fékezése azonban nagy erőfeszítést igényelt.


A megoldás

Cromatech - Alkalmazás Blickle ErgoMove

A Blickle az ErgoMove® 1000 elektromos hajtásrendszerrel ideális megoldást kínált erre a kihívásra. Akár 1000 kilogrammos terheléshez is alkalmas, minimálisra csökkenti az indításhoz szükséges erőt – beépített ellenáramú fék segíti a fékezést. Emellett az ErgoMove kormányzási támogatást is kínál. A rendszert egy ergonomikus fogantyú vezérli, amely a kezelő mozgását továbbítja a hajtógörgőkre.
A svájci vállalat szervizkészülékeihez a Blickle szakemberei a speciális alkalmazási környezethez igazított egyedi megoldásokat kínáltak: A vasúti síneken való elakadás elkerülése érdekében például a kerekeknek képesnek kellett lenniük arra, hogy akár 60 milliméter széles hézagokon is gond nélkül áthaladjanak. A Blickle ezért a karbantartókészülékek kocsijait ikergörgőkkel szerelte fel.

A Blickle tudta, hogy hogyan oldja meg a felhasználási területen lévő számos emelkedő jelentette különleges kihívásokat is. A görgőket megbízhatóan blokkoló, könnyen kezelhető rögzítőfék biztosítja, hogy a berendezés ferde helyzetben ne guruljon el. A beépített biztonsági fék csak az érzékelő kézfelismerésének aktiválásával oldható ki, azaz kizárólag akkor, ha a kezelő ezt meg kívánja tenni. Működés közben a hajtástámogatás megkönnyíti az emelkedők leküzdését, az ellenáramú fék pedig megkönnyíti a fékezést a lejtőn. A Blickle a Cromatech vállalattal közösen, tapasztalati úton határozta meg, hogy ezek az emelkedők és lejtők a gyakorlatban milyen meredekek lehetnek, és ennek megfelelően konfigurálta az ErgoMove® rendszer szoftverét. A működéshez szükséges akkumulátorok gyorsan és kényelmesen cserélhetők, így a készülékek mindig és folyamatosan készen állnak a használatra.


Az eredmény

A plug-and-play funkciónak köszönhetően az elektromos hajtások telepítése gyerekjáték, a működtetés pedig intuitív módon érthető az alkalmazottak számára. A Cromatech gond nélkül integrálni tudta a Blickle technológiát a meglévő kocsirendszereibe az adott alkalmazáshoz igazított egyedi cockpit-csatlakozásnak köszönhetően. Így például különböző szállítókocsikat és mobil szóróhomoktöltő rendszereket is felszereltek már ErgoMove rendszerekkel.

A svájci vállalat teljes mértékben számíthat a Blickle támogatására az értékesítés utáni szolgáltatások és szervizelés terén is. Az ErgoMove segítségével a berendezés- és készülékgyártó nemcsak egy személyre szabott megoldásból, hanem egy hosszú távú partnerkapcsolatból is profitál, amely messze túlmutat egyetlen rendszer megvalósításán.


Műszaki információk és előnyök, ErgoMove® 1000

  • Ergonomikus támogatás a kezelőszemély számára 1000 kg-ig terjedő terhelés esetén.
  • Egyszerű szerelés a plug-and-play funkciónak köszönhetően.
  • A Cockpits intuitív kezelése.
  • Széleskörű értékesítés utáni támogatás.
  • Biztonságos fékezés a beépített biztonsági féknek köszönhetően.

Fontos információ CAD felhasználók

Újraindítottuk weboldalunkat!
Ha korábban regisztrált a CAD-fájlok letöltésére,
jelszót kell megadnia, hogy hozzáférhessen ezekhez a fájlokhoz az új weboldalon.

Jelszó hozzárendeléshez
×