ErgoMove ollós emelőtargoncákkal való használat során

Több ergonómia és biztonság

Az ügyfél

Az alsó-szászországi Niederlangenben székhellyel rendelkező Janzen Lifttechnik GmbH az emelőasztalok mellett oszlopos emelőket, valamint teher- és alagsori felvonókat is gyárt. Az emelőasztalok ma már nem csak a terhek emeléséről és leengedéséről szólnak. Például a rácsos konténereket gyakran meg kell dönteni, hogy az árut könnyebben ki lehessen venni. A húsz főt foglalkoztató vállalat széles gyártási tartománnyal rendelkezik, és nagy jelentőséget tulajdonít az állandó minőségbiztosításnak. A tervezéstől az acélgyártáson át a végső összeszerelésig minden házon belül történik. A szabványos emelőasztalokhoz a Janzen kizárólag kiváló minőségű alkatrészeket használ, amelyek hosszú évekig tartó kopásmentes működést biztosítanak.


A kihívás

Mivel a vállalat vezetése szerint a legfeljebb 500 kilogramm teherbírású ollós emelőtargoncák piacát az ázsiai versenytársak uralják, az alsó-szászországi vállalat új irányt vett: A Janzen sikeresen váltott az 1500 és 2000 kilogramm közötti teherbírási tartományra - ezen a területen csak néhány beszállító van jelen. Az évek során az ügyfelek elektromos meghajtású ollós emelőtargoncák iránti kereslete folyamatosan nőtt. Az ok: A nehéz emelőkocsikat csak igen körülményesen lehetett kézzel mozgatni. Alkalmanként két személyre is szükség volt ahhoz, hogy a rakományt tartalmazó kocsikat megfelelően elhelyezzék. Ezért a Janzen nekilátott, hogy megalkossa a saját meghajtását. A gyakorlatban azonban az ehhez szükséges erőfeszítés a vártnál nagyobbnak bizonyult.


A mi megoldásunk

Ollós emelőtargonca Blickle ErgoMove hajtásrendszerrelAz ErgoMove lehetővé teszi a nehéz terhek könnyű mozgatását, ergonómiailag megfelelő munkafeltételeket biztosít, és növeli a hatékonyságot az üzemen belüli szállításban. A teherhordó konstrukció részeként az elektromos hajtásrendszer kifogástalan kezelhetőséget biztosít minden kocsisúly mellett. A Blickle az ErgoMove irányítóegységet egyrészt elfordítható gázkarral kínálja a hosszú egyenes irányú mozgásokhoz. A két elfordítható gázkarral ellátott változat lehetővé teszi a nehéz terhek könnyű manőverezését a legszűkebb helyeken is.

A Janzen vállalat illetékesei hamar meggyőződtek a rendszer előnyeiről. A Blickle szakembereinek sikerült az ErgoMove vezérlő- és kezelőegységet az ollós emelőtargoncához rögzíteniük a tolórúd kismértékű módosításával. Ezenkívül a szabványos poliamid görgőket ErgoMove hajtógörgőkre és poliuretán forgóvillás görgőkre cserélték.


Az eredmény

A Blickle döntése kifizetődő volt a középméretű vállalat számára. „A nehéz ollós emelőtargoncákat mostantól egy személy is könnyedén, ergonomikusan és megfelelően tudja mozgatni. Mostantól akár két tonnás rakományok is mozgathatók kézzel elektromos meghajtás, fék- és kormányrásegítés segítségével” - nyilatkozta Stefan Winter, a Janzen Lifttechnik GmbH termelési vezetője. Emellett a zajkibocsátás is csökkent. Korábban kemény és zajos poliamidgörgőket használtak. A Blickle poliuretán forgóvillás görgői nagy dinamikus és mechanikai terhelésre alkalmasak, és alacsony gördülési ellenállással rendelkeznek a halk futás érdekében. Az ollós emelőtargoncák vészleállító kapcsolóval, biztonsági fékkel, jelzőkürttel és becsípődés elleni védelemmel vannak felszerelve. A szakszerűtlen használat megakadályozása érdekében a kezelőfogantyúk beépített kézfelismerővel rendelkeznek. „Az ergonómia mellett a biztonságot is jelentősen megnöveltük” - állítja örömmel Gerrit Richter, a Janzen Lifttechnik GmbH tervezőmérnöke.


Műszaki információk és előnyök SET EM2000-BS-GBS 200K-ET-2FG

  • Kifogástalan kezelhetőség minden kocsisúly mellett.
  • A két elfordítható gázkarral ellátott változat lehetővé teszi a nehéz terhek könnyű manőverezését a legszűkebb helyeken is.
  • Rendszerszintű megoldás egy kézből.
  • Ergonómiailag megfelelő munkakörülmények.
  • Az üzemen belüli szállítás hatékonyságának növelése.

Fontos információ CAD felhasználók

Újraindítottuk weboldalunkat!
Ha korábban regisztrált a CAD-fájlok letöltésére,
jelszót kell megadnia, hogy hozzáférhessen ezekhez a fájlokhoz az új weboldalon.

Jelszó hozzárendeléshez
×