A Blickle a poliuretánra támaszkodik

Bővített kapacitások a nagy teljesítményű futófelületek gyártásához

A poliuretán futófelületek használata a kerekeknél és görgőknél továbbra is növekvő tendenciát mutat. Ezek a polimer elasztomerek egész sor előnyt kínálnak. Többek között padlókímélők, csendesek és olajállók. A Blickle évtizedes tapasztalattal rendelkezik az öntött poliuretán futófelülettel rendelkező kerekek fejlesztésében és gyártásában, és a portfóliójában számos olyan változat található, amely több ágazatban és alkalmazásban bizonyított. Az elasztomer iránti növekvő igény kielégítése érdekében a Blickle tovább bővíti gyártási kapacitásait, melynek eredményeként a világ egyik legnagyobb poliuretán kerék gyárát működteti.

Blickle Besthane® prémium poliuretán

A szállítókocsik és rakodóberendezések használhatósága és működőképessége nagymértékben függ a használt kerekek és görgők minőségétől. Futófelületük befolyásolja a menetkomfortot és a kezelhetőséget is. A Blickle házon belül több mint 20 éve fejleszt és gyárt poliuretán futófelületeket

  • Softhane®
  • Besthane® Soft
  • Extrathane®
  • Besthane®

A Besthane® napjainkban a portfólió prémium poliuretánja és a kemény poliuretán elasztomerek közé tartozik. A 92 Shore A keménységű futófelület alacsony indítási és gördülési ellenállással győzi meg a felhasználót, és emellett hidrolízisálló is. A Besthane® futófelületű kerekek rendkívül kis mértékben melegszenek fel dinamikus terhelésnél, ezért különösen alkalmasak nagyobb sebességekhez. A Blickle termékprogramjában az első poliuretán az Extrathane® volt 92 Shore A keménységgel, amely ma a vállalat standard poliuretánja. Legfőképpen nagyon nagy vágás- és továbbszakadás-állóság jellemzi. Nem sokkal később következett a Besthane® és a Softhane® futófelület. Az utóbbi egy puha polimer elasztomer és mindenekelőtt magas rezgéscsillapítás és padlóvédelem jellemzi. Ezután a Blickle a Besthane® Soft terméket dobta piacra – amely a Besthane® lágy és úgyszintén hidrolízisálló alternatívája. Az ezzel a felülettel rendelkező kerekek jó tapadást, halk futást és nagyon kis felmelegedést mutatnak dinamikus terhelés mellett. Ezek alapján leginkább nagy sebességnél használhatók és a Blickle elektromos hajtásrendszereiben használatosak.
Ezzel kapcsolatban többet megtudhat a brosúránkból!

Új termék a választékban: Vulkollan®

A speciálisan kifejlesztett futófelületű poliuretán kerekek mellett a Blickle Vulkollan® futófelületű kerekeket is gyárt – ez a növekvő piaci igényekre adott reakció és olyan döntés, amely optimálisan egészíti ki a portfóliót. Ezek a 92 Shore A keménységű kerekek magas dinamikus terhelhetőséget és jó tapadást kínálnak a meghajtásos alkalmazásoknál. Emellett nagyon jó mechanikai tulajdonságokkal is rendelkeznek, ezért főleg hajtott kerekekként használják őket a továbbítástechnika területén.

Az egyedi kivitelek specialistája

A Blickle szerint a poliuretán kerekek iránti kereslet tovább fog növekedni. A széles termékválaszték magában foglalja a következőket:

A portfóliót a magas dinamikus és mechanikus terhelésekhez készült speciális poliuretánok, valamint az antisztatikus és az optimalizált gördülési ellenállású kivitelek teszik teljessé. Egyre fontosabb szerepet játszanak a nagyon magas teherbírási követelményeknek megfelelő egyedi termékek. David Blickle, a vezetőség tagja a következőképpen írja le a vállalat önképét: „Nem csupán a kerekek és görgők általános szolgáltatójaként tekintünk magunkra, hanem sokkal inkább az egyedi megoldások szakembereként. A 30 000 szabványos termék széles választéka ellenére minden nap nagyszámú vásárlói megkeresés érkezik különleges gyártmányok iránt, amelyeket örömmel valósítunk meg az ügyfelekkel szoros együttműködésben.”

A mérték utáni gyártás a Blickle specialitása. „Cégünk erőssége az egyedi ügyfélmegoldások. Mérnökeink alapos know-how-jának köszönhetően a poliuretán termékeket alkalmazásspecifikusan fejleszthetjük és optimalizálhatjuk. Csapataink, amelyek tapasztalt tervezőkből, vegyészekből és tesztelőmérnökökből állnak, pontosan tudják, hogyan lehet tökéletes termékeket létrehozni az ügyfelek igényei szerint. A folyamatparaméterek vagy a receptúra módosításával befolyásolhatók a terméktulajdonságok és minden felhasználási célra létrejön az ideális futófelület” - mondja David Blickle.
Tovább az egyedi kivitelekhez

A legújabb gyártástechnológia

A kiterjedt portfólió és a növekvő számú egyedi megoldás nagy gyártási kapacitást igényel. A gyártási szűk keresztmetszetek elkerülése érdekében a Blickle offenzívába kezd: „Annak érdekében, hogy továbbra is rugalmasan tudjunk az ügyfelek megkereséseire reagálni és kiváló minőséget tudjunk biztosítani rövid szállítási határidővel, naprakészen kell tartanunk a gyártási technológiát és ki kell bővítenünk a kapacitásunkat” - mondja David Blickle - és felfedi a kártyáit: A tervezett új poliuretán-gyártó létesítménnyel a Blickle további potenciált hoz létre a jövő számára. A munkálatok megkezdését 2020 közepére tették. E bővítés után a Blickle a világ egyik legnagyobb poliuretán kerék gyárát fogja majd üzemeltetni, és emellett optimalizálja az értékáramlást és a logisztikai folyamatokat is a vállalaton belül.

A Vulkollan® a Covestro vállalatcsoport bejegyzett védjegye.

Fontos információ CAD felhasználók

Újraindítottuk weboldalunkat!
Ha korábban regisztrált a CAD-fájlok letöltésére,
jelszót kell megadnia, hogy hozzáférhessen ezekhez a fájlokhoz az új weboldalon.

Jelszó hozzárendeléshez
×