Seprőgépek

Tisztaság a Blickle görgőknek köszönhetően beltéren és kültéren

A seprőgépek nagymértékben megkönnyítik és felgyorsítják a nagyobb felületek tisztítását. A kisebb kézi seprőgépektől a vezethető seprőgépeken keresztül a nagyobb, önjáró seprőgépekig - a legkülönbözőbb formákban fordulnak elő, a legkülönbözőbb seprőrendszerekkel felszerelve. A seprőgépeket beltéri területeken, például gyárakban, műhelyekben vagy szerelőcsarnokokban, valamint kültéri területeken, például utakon vagy járdákon használják.

A kerekekkel és görgőkkel szemben támasztott követelmények jelentősen különböznek beltéri, illetve kültéri alkalmazás esetén Beltérben leginkább a kerék padlókímélő és halk futására van szükség. A kültéri seprőgépeket legtöbbször nagyobb sebességgel és egyenetlen utakon használják. Emiatt az ilyen típusú seprőgépek kerekeinek és görgőinek mindenekelőtt rendkívül robusztusnak és hosszú élettartamúnak kell lenniük. A görgő nedvességgel, porral és szennyező anyagokkal szembeni ellenálló képessége egyaránt fontos követelmény mind beltéri és mind kültéri felhasználás esetén.

A Blickle-termékporfólió kiváló minőségű kerekeivel és görgőivel optimális megoldást kínál a legkülönfélébb seprőgépek-alkalmazásokhoz. Vagyis a kültéri seprőgépeknél legjobban használható az LS sorozatú acél hegesztett villa SE sorozatú kerékkel kombinálva. Az LS sorozat különösen robusztus villáját nagyobb sebességhez tervezték, miközben az SE sorozatú kerék padlókímélő és halk futást, valamint nagy vágásállóságot és nagy kopásállóságot biztosít. Beltéri seprőgép-alkalmazások esetén gyakran használják a Blickle „EasyRoll” elasztikus tömörgumi futófelületű POEV keréksorozatot, amely nyommentes, szürke változatban is kapható.