Rakodókocsi

Számos vegyi anyaggal szemben ellenálló Blickle poliamid görgők

A rakodó- vagy kutterkocsik gyakran megtalálhatók az élelmiszeriparban az élelmiszer-feldolgozó üzemekben. A rozsdamentes acélból készült kocsik térfogata 100 és 300 liter között van, négy kerékkel vannak felszerelve, amelyek úgy vannak elrendezve, hogy a kocsik megdönthetők legyenek. A kocsik fejlesztésekor és gyártásakor különös figyelmet fordítanak mindenekelőtt a robusztus, vízhatlan valamint sima belső és külső falakra, amelyek gyorsan és egyszerűen tisztíthatók.

A rakodókocsik tisztítását gyakran teljesen automata mosórendszer végzi. Ennek során döntő jelentőségű, hogy a beépített kerekek és görgők könnyen tisztíthatók legyenek és ellenálljanak a felhasznált mosószereknek. Emellett a hosszú élettartam és a lehetőleg könnyű futás is a fontos követelmények közé tartozik, ha a megfelelő kerekek kiválasztásáról van szó.

A rakodókocsikon történő alkalmazásra optimálisan alkalmasak a sikló-, a rozsdamentes tűgörgős vagy a rozsdamentes golyóscsapággyal szerelt PO sorozatú poliamid kerekek és görgők. Az alapprogramban a kerekek fehér és kék színben kaphatók, kiváló minőségű és törésálló poliamidból készülnek, ami nagyon alacsony gördülési és fordulási ellenállást, valamint nagyon csendes és kopásálló futást tesz lehetővé. Emellett a világos és sima kerékfelület-struktúra higiéniai szempontból ideálisan alkalmas a tisztításhoz is. Ezenfelül a kerekek nagy ellenállóképességet mutatnak számos agresszív anyaggal szemben. Néhány változatnál lehetőség van a kerekek nemesacél szálakkal való megerősítésére, és így észlelhetővé tételére, hogy az esetleges törött kerékdarabok fémdetektorokkal is felismerhetők legyenek.