Rugós görgők, sorozatok

Érzékeny áruk biztonságos szállítása

Rugós kerekek és görgősorozatok

A rugós görgők biztosítják, hogy csökkenjenek a görgőkre gyakorolt sokk- és ütőterhelések és ezáltal élettartamuk meghosszabbodjon. Az érzékeny és értékes szállított árukat is védik, mivel a rugók elnyelik a lökődéseket és ütődéseket. Ezenkívül a teher egyenletesebben oszlik el és csökken a zaj szállítás közben.

A Blickle portfóliójában négy különböző rugós villa található, amely acél- vagy poliuretán rugóval rendelkezik. Az LHF-sorozat a Blickle LH-villáján alapul és acélrugóval rendelkezik, akárcsak az LSFN-sorozat, amely a Blickle LS villasorozatából származik. Az LSFE sorozat is az LS-sorozatból származik és egy poliuretán elasztomer rugós alkatrésszel rendelkezik. Az LPFE-házzal a Blickle egy poliuretán tányéros torziós rugóval rendelkező hegesztett acélszerkezetet kínál. Ez a tányérrugó-konstrukció szabadalmaztatott és kiváló rugózáscsillapító tulajdonságokat kínál.

Általánosságban az acélrugók csak a rugózást szolgálják és hosszú élettartamot érnek el. Az acélrugók tulajdonságai idővel sem változnak meg.

A poliuretán rugók a rugózás mellett a csillapításról is gondoskodnak, így legyengítve az ütődéseket. Mivel a PU-nyersanyag kúszik és ezáltal a rugóerők megváltoznak, a rugókat időről időre utána kell állítani.

A rugózott görgők optimális használatához a kiválasztásnál ügyelni kell az előfeszítő erőre, a max. rugóerőre, valamint a maximális rugóútra.

Az előfeszítő erő azt az erőt írja le, amellyel a rugó elő van feszítve. Ezen erő alatt a rugó nem mozdul ill. rugózik be. A max. rugóerő azt az erőt jelenti, amely a végállás eléréséhez szükséges. A maximális rugóúttal a beépítési magasság változását vesszük figyelembe a terheletlen állapottól a maximális berugózással szemben.

Az optimális alkalmazási tartomány a max. rugóerő körülbelül felénél van. Ebben a tartományban a görgő optimálisan rugózik. Ha az erő túl nagy vagy kicsi, a rugó nem vagy csak rosszul lép működésbe.


Rugós görgők, ALEV keréksorozattal

Rugós görgők ALEV-kerekekkel alumíniumfelnivel és elasztikus tömörgumi futófelülettel

Rugós görgők, SE keréksorozattal

Rugós görgők SE-kerekekkel, acélfelnivel és elasztikus tömörgumi futófelülettel

Rugós görgők, ALST keréksorozattal

Rugós görgők ALST-kerekekkel, alumíniumfelnivel és Blickle Softhane® poliuretán futófelülettel

Rugós görgők, GST keréksorozattal

Rugós görgők GST-kerekekkel, öntvényfelnivel és Blickle Softhane® poliuretán futófelülettel

Rugós görgők, ALTH keréksorozattal

Rugós görgők ALTH-kerekekkel, alumíniumfelnivel és Blickle Extrathane® poliuretán futófelülettel

Rugós görgők, GTH keréksorozattal

Rugós görgők GTH-kerekekkel, öntvényfelnivel és Blickle Extrathane® poliuretán futófelülettel

Rugós görgők, GB keréksorozattal

Rugós görgők GB-kerekekkel, öntvényfelnivel és Blickle Besthane® poliuretán futófelülettel