Rendkívül tartós - még a legnehezebb körülmények között is

Blickle Besthane® poliuretán futófelülettel rendelkező POB 355/30XK kerék

Az ügyfél

… egyesült államokbeli székhelyű élelmiszergyártó. A vállalkozás az 1891-es alapítása óta sokoldalú élelmiszergyártóvá (húskészítmények, tésztaáruk, tojás és étolajok) nőtte ki magát széles termékpalettával. A 2016-os üzleti évben a vállalkozás 9,5 milliárd dollár forgalmat ért el. Világszerte mintegy 20 000 alkalmazottat foglalkoztat.


A kihívás

A kerekeket nyitott kocsikra szerelik, amelyek az élelmiszerfeldolgozásban használatosak. Ezeket a szállítókocsikat hűvös és nedves környezetben használják, amire azért van szükség, hogy megakadályozzák az élelmiszer megromlását a feldolgozás során. Az ügyfél le akarta cserélni az eredeti poliuretán és öntvényfelnis kerekeit, mivel nagyon nehezek voltak és alacsony tartóssággal bírtak. A kocsik rendszeres, magas hőmérsékleten, tisztítószer-oldattal végzett nagynyomású tisztítása mindenekelőtt a kerekek rozsdásodása révén jelentett problémát. Ezenkívül az ügyfél hosszabb élettartamú kerekeket szeretett volna, mivel ezek betonpadlón mozognak, és naponta többször felemelik és leengedik őket, hogy a tartalmat ki lehessen üríteni.


A mi megoldásunk

Blickle Besthane® poliuretán futófelülettel rendelkező POB 355/30XK kerék

Több konkurens javaslat összehasonlítása után az ügyfél a Blickle megoldása mellett döntött. Kerékspecialistáink a kiváló minőségű poliamid felnit a Blickle Besthane® hidrolízisálló poliuretán futófelülettel kombinálták és rozsdamentes golyóscsapágyakat alkalmaztak. Ezáltal a kerék ellenáll a magas mosási hőmérsékleteknek, valamint a hideg üzemi hőmérsékletnek is az élelmiszer-feldolgozása során. A kiváló minőségű Besthane®-futófelületet a felnire öntik, ezért nagyon erős kémiai kötés jön létre. Ez nagy szakítószilárdságot és hosszú élettartamot garantál.


Az eredmény

Az új Blickle-kerekekkel felszerelt kocsik vizsgálata után az ügyfél nagyon elégedett volt. A korrózióálló kerekek alkalmazásával az élelmiszergyártó magas pótalkatrészköltségeket takarít meg. Továbbá növekszik a munkahelyi felhasználóbarátság és ergonómia.


Termékelőnyök és műszaki információk POB 355/30XK

  • A rozsdamentes golyóscsapággyal és a kiváló minőségű poliamid felnivel rendelkező kerék alkalmas nedves körülmények közötti használatra
  • Hidrolízisálló, kiváló minőségű Blickle Besthane® poliuretán-elasztomer futófelület
  • Nagyon alacsony gördülési ellenállás
  • Magasabb, akár 16 km/h sebességhez is használható