Nagyobb biztonság a kiságyban

A Blickle műanyag villás WAVE görgői stabil állást és nagy teherbírást biztosítanak

Az ügyfél

A hollandiai Franekerben székhellyel rendelkező Oostwoud 1871-ben kezdte meg a hintók és kocsik gyártását. Az évek során a portfólió folyamatosan bővült. Manapság a vállalat orvosi bútorokat, valamint szekrény- és levélszekrényrendszereket gyárt. A baba-, gyermek- és ifjúsági ágyak, valamint a mózeskosarak európai kórházak és klinikák számára készülnek. Megfelelnek az egészségügyi ágazat magas higiéniai és minőségi követelményeinek.


A kihívás

A babaágyához az Oostwoud új görgőket keresett. Az ágy magassága 80 centiméter, hosszúsága 77 vagy 91 centiméter, egy részből álló fekvőfelülettel és mechanikus gázrugós alátámasztással rendelkezik a medence megemeléséhez. A változtatható pozíció miatt a görgőkön különböző terhelések léphetnek fel. Ezzel összefüggésben az addig használt megoldás problémákat okozott. „A fékek nem voltak megbízhatóak. Oldalsó terheléskor az ágy a rögzített kerekek ellenére is könnyen elgurulhatott. Ez veszélyes helyzetekhez vezethetett volna a betegszállítás során – ami elfogadhatatlan helyzet”, mondta Jaap Koster, az Oostwoud vezérigazgatója. A megfelelő projektpartner felkutatásában a véletlen a holland cég kezére játszott. Egy düsseldorfi kiállításon az Oostwoud standja közvetlenül a Blickle mellett volt. A kerék- és görgőspecialista többek között a műanyag villás WAVE görgőit is kiállította. A kapcsolatfelvétel gyorsan megtörtént, és a követelmények egyértelműen meghatározásra kerültek: a görgőknek megbízhatóan rögzíthetőnek, valamint tartósnak, ellenállónak és mosásállónak kell lenniük. A Blickle szakértőinek bemutatója meggyőző volt, a megrendelés pedig azonnal megtörtént.


A mi megoldásunk

LWKE-TPA 126KF-FI-ELS-GS12

A műanyag villás WAVE görgőket nagyon nagy teherbírás és alacsony beépítési magasság jellemzi. Csendesek, könnyen mozgathatók és nyommentesek. A különböző rögzítési lehetőségeknek köszönhetően, mint például a talplemez, az acélcsap vagy a menetes szár, rugalmasan használhatók. A WAVE rozsdamentes kivitele korrózióálló és plusz 60 °C-ig géppel mosható. A görgők kétoldalon tömített mélyhornyú golyóscsapággyal vannak felszerelve a forgókoszorúban. A WAVE jellegzetessége a stabil rögzítőfék, amely egyszerre hat a kerékre és a forgókoszorúra, és így mindig garantálja a biztonságos pozíciót. A futófelület termoplasztikus gumiból készül, amelynek keménysége 85 Shore A. A görgők magas kémiai ellenállósággal rendelkeznek számos agresszív anyaggal szemben, és mínusz 20 és plusz 60 °C közötti hőmérsékleten használhatók. Ezenkívül elektromosan vezetőképesek.


Az eredmény

A Blickle mellett hozott döntés egy sor előnyt hozott az Oostwoud számára. „Az ágyaink most már lényegesen biztonságosabbak. A rögzítőfék megbízhatóan működik, még akkor is, ha a szülők vagy a gondozók az ágynak támaszkodnak. Az elgurulás veszélye már nem áll fenn", mondta Jaap Koster. A görgők minősége a sima futás és a teherbírás szempontjából meggyőző volt. Az Oostwoud a sváb rosenfeldi székhelyű kerék- és görgőspecialistákat megbízható beszállítóként is nagyra értékeli. „Mindig nagyon odafigyeltek ránk”, mondta. Az ágyak a WAVE görgőknek köszönhetően ergonomikusan mozgathatók, és a különleges formatervezésnek köszönhetően megjelenésük is mutatós.


Műszaki információk és előnyök, LWKE-TPA 126KF-FI-ELS-GS12:

  • Biztonságos pozícionálás a stabil féknek köszönhetően.
  • Kétoldalon tömített mélyhornyú golyóscsapágy a forgókoszorúban.
  • Elektromosan vezetőképes és nyommentes.