70 éves a mobilitás otthona

A Blickle Räder+Rollen ünnepli 70. születésnapját 

A Blickle Räder+Rollen idén ünnepli 70. évfordulóját a "70 Years Home of Mobility" mottóval. De mit is jelent ez a 70 év a mobilitás otthonaként? A Blickle a rosenfeldi központjából világszerte lehetővé teszi a mobilitást. A kerék- és görgőgyártó története 1953-ig nyúlik vissza. Annak idején Wilhelm Sülzle a kis vasárugyárát három különálló vállalatra osztotta fel fiai és veje, Heinrich Blickle, a mai ügyvezető igazgató, Reinhold Blickle apja között. Az újonnan alapított Blickle vállalat vette át a vas talicskakerekek gyártását. Ez azonban nem maradt így sokáig, és az évtizedek során a vállalat a kerekek és görgők világpiaci vezetőjévé vált. Ezt a sikert öt pillér támasztja alá: az elkötelezett csapat, a világméretű értékesítési hálózat, a széles termékválaszték, a bizalommal teli ügyfelek és a magas szintű gyártási szakértelem.

Több mint 900 alkalmazott otthona Rosenfeldben

Naponta több mint 900 alkalmazott jön és megy a központban. Sokuk számára a Blickle az otthonuk egy darabkájává vált. Céljuk, hogy minden nap együtt találják fel újra a kereket, és mindig új, innovatív mobilitási megoldásokat hozzanak létre. A növekvő nemzetközivé válás ellenére a Blickle a munkatársak többségét a rosenfeldi telephelyen foglalkoztatja, és nagy hangsúlyt fektet a "Made in Germany" minőségre. De mit is jelent valójában a "Made in Germany"? Szigorúan véve ez a kifejezés csak egy eredetmegjelölés. Számunkra azonban a "Made in Germany" többet jelent. Ez egy ígéret, amelyet a Blickle tesz a vásárlóinak. Annak érdekében, hogy minden ügyfélnek a megfelelő megoldást kínálja - méghozzá a legmagasabb minőségi szinten - a kerék- és görgőgyártó 70 évnyi fejlesztési és gyártási know-how-t 70 évnyi ügyfélközpontúsággal ötvözi. A cél soha nem a megállás, hanem a mobilitás világának folyamatos mozgásban tartása.

20 nemzetközi leányvállalat otthona

Összesen 20 nemzetközi leányvállalattal és több mint 120 országba irányuló exporttal a Blickle globális szereplővé és világpiaci vezetővé vált a kerekek és görgők ágazatában. A vállalat saját európai, észak-amerikai és ázsiai csendes-óceáni értékesítési vállalatainak több mint 300 alkalmazottja, valamint a világszerte működő kereskedelmi partnerek egyedülálló értékesítési hálózatot alkotnak a Rosenfeldben gyártott termékek számára. A központi telephelyen található korszerű logisztikai központnak köszönhetően 8000 kerék- és görgőtípus azonnal, további 12 000 pedig két-három napon belül elérhető raktárról.

30 000 szabványos kerék és görgő otthona

A kerekek és görgők különféle felhasználási területei éppoly változatosak, mint a 30 000 termékből álló széria termékválaszték. Legyen szó az intralogisztikáról, az anyagmozgatásról, a gép- és berendezésgyártásról, a különféle mobil eszközökről és készülékekről vagy az orvosi és higiéniai ágazatról, a Blickle kerekei és görgői a legkülönbözőbb követelményeknek megfelelnek. A Blickle különböző anyagokból készült termékeket kínál akár 100 tonna teherbírással. Ha az állandó kínálatban nincs megfelelő kerék vagy görgő, a mérnökök szívesen vállalnak bármilyen új kihívást, mert a Blickle-nél az egyedi, speciális megoldások a mindennapok részei.

70 000 ügyfél otthona világszerte

A Blickle világszerte több mint 70 000 ipari és kereskedelmi ügyfél megbízható partnere. A kerék- és görgőspecialista átfogó tanácsadási szolgáltatásokat kínál ügyfeleinek, akár személyes kapcsolattartókon keresztül, akár a weboldalon található élő chat segítségével. Emellett itt CAD-fájlok is elérhetők öt különböző formátumban. Ez lehetőséget ad az ügyfeleknek arra, hogy a termékeket előre beépítsék a tervezésükbe. Az újonnan kialakított online bolt még egyszerűbbé teszi a vásárlást; az ügyfelek természetesen az új boltban is megkapják az egyéni feltételeket. Egy új termékinformáció-kezelő rendszer bevezetésével a Blickle megteremtette az alapot az összes elektronikus termékadat egyszerű rendelkezésre bocsátásához is. Ez lehetővé teszi, hogy az e-beszerzési platformokon az összes adatot, képet és árat tartalmazó egyedi e-katalógusok elérhetővé váljanak.

A magas szintű gyártási szakértelem otthona

A Blickle számára fontos, hogy ne hagyatkozzunk a múltbeli sikerekre. A meglévő anyagok továbbfejlesztése, a legmodernebb gépek használata és a gyártási folyamatok folyamatos optimalizálása áll az élen - és mindezt központilag, egy helyen. A gyártás nagyon magas vertikumával tudatosan a központban összpontosítjuk a kompetenciát és a tapasztalatot, és így biztosítjuk a rövid távolságokat. Ez lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsan és rugalmasan reagáljunk a vevői igényekre, és nemzetközi ügyfeleinknek magas termékminőséget kínáljunk rövid szállítási határidővel. Az értékesítés, a tervezés, a fejlesztés és a gyártás kéz a kézben járnak. A legmodernebb tervezőprogramokhoz, valamint a gyártási és vizsgálati módszerek állnak rendelkezésükre. A rosenfeldi központ egyik fénypontja az új ügyfélkompetencia-központ. A legmodernebb tesztberendezésekkel és a világ egyik legmodernebb tesztpályájával ez most még több lehetőséget kínál a Blickle termékek próbára tételére.

A történetet tovább írják

A vállalat irányvonala a generációváltáson keresztül továbbra is a jövőbe mutat: Dr. Sarah Blickle-Fenner és David Blickle 2021-ben a Blickle csoport ügyvezető igazgatói posztjára került kinevezésre, miután több évig dolgoztak a vállalatnál. Míg Dr. Sarah Blickle-Fenner édesapjával, Reinhold Blickle-vel együtt a nemzetközi értékesítési és marketingszervezetet vezeti, addig David Blickle gépészmérnökként a termelés, a beszerzés és a technológia területéért felel. A Blickle így a jövőben is családi vállalkozás marad. Mind a generációváltással, mind a 2023-ban hivatalosan átadásra kerülő két új épülettel egyértelműen elköteleztük magunkat a Rosenfeldi székhely mellett. Az új, 24 000 négyzetméteres, korszerű poliuretán gyártóüzem építése több mint 100 százalékkal növeli a termelési kapacitást ebben a termékszegmensben, így a rosenfeldi üzem lesz a világ legnagyobb kerék- és görgőgyártó üzeme. Az építészetileg is vonzó irodaépület további munkahelyeknek, egy ügyfélkompetencia-központnak és az új vállalati étteremnek biztosít helyet. Mindent egybevetve a Blickle pozitívan tekint a jövőbe, és köszönetet mond ügyfeleinek, alkalmazottainak és beszállítóinak a 70 évnyi hűségért.