Az EcoVadis megvédte ezüstérmét

A Blickle harmadik alkalommal kapta meg az EcoVadis díját a fenntartható vállalkozói tevékenységért

A jelentősen szigorított értékelési kritériumok ellenére a globálisan tevékenykedő Blickle kerék- és görgőgyártó 2023-ban ismét ezüstérmet kapott. Ezüstérmet az EcoVadis nemzetközi értékelő platformtól.

2007-es alapítása óta az EcoVadis a világ legnagyobb és legmegbízhatóbb vállalati fenntarthatósági minősítőjévé vált. Több mint 100 000 értékelt vállalat tartozik a nemzetközi EcoVadis hálózathoz. A fenntarthatósági rangsor a termelési és ellátási láncokat vizsgálja a fenntarthatóság szempontjából. Az értékelés alapja a környezetvédelem, az etika, a munkaügyi és emberi jogok, valamint a fenntartható beszerzés négy kritériuma alapján.

A Blickle Räder+Rollen GmbH u.Co.KG a szigorúbb értékelési kritériumok ellenére 2023-ban ismét ezüstérmet kapott. Ez csak azért volt lehetséges, mert az értékelt területeken 2021-hez képest további javulást értek el.

A rosenfeldi kerék- és görgőgyártó a 2023-ban értékelt vállalatok legjobb 14 százaléka között van. Az iparágában Blickle még a legjobb 6 százalék között is képviselteti magát.

A vezetőség számára ez egy újabb megerősítése annak, hogy az erőforrás-takarékos termelésbe való befektetés és a társadalmi felelősségvállalás meghozza gyümölcsét, és hogy a vállalat jó úton halad. A társadalmi felelősségvállalás hatása érvényesül, és hogy a vállalat nagyon jó úton halad.