ErgoMove® 1000

Irányítóegység

Az ergonomikus markolatot a Heilbronni Egyetemmel és a Stuttgarti Egyetem Anyagmozgatási és Intralogisztikai Intézetével együttműködve fejlesztették ki az ergonómiai követelményeknek megfelelően. Az ErgoMove® 1000 esetében az ergonomikus markolat két változata közül lehet választani. Míg az első változat egy erőérzékelővel van felszerelve a működtető erők mérésére, a második változat két elfordítható gázkarral rendelkezik.

Ergonomikus markolat - változatok

 • 1 Intuitív működtetés

  A beépített erőérzékelőkkel ellátott ergonomikus markolat két dimenzióban érzékeli a rá ható erőket: előre/hátra, balra/jobbra. Az erőimpulzusok vezérlőjelekké alakulnak át, és támogatják a kívánt irányba történő haladást. Ez egyszerű és intuitív kezelhetőséghez vezet. A két elfordítható gázkarral rendelkező irányítóegység esetében a hajtott görgők vezérlése az elfordítható gázkarral történik. Egykezes működtetés esetén az ergonomikus markolat ezen változatában a motorok szinkronban, kétkezes működtetés esetén pedig külön-külön vezéreltek. Ez kétkezes működtetés esetén optimális manőverezhetőséget biztosít még a legszűkebb helyeken is.

 • 2 Vészhelyzeti kioldás

  Szükség esetén a biztonsági fékek a kulcsos kapcsolóval kioldhatók (automatikus visszaállás). A kocsi kézi mozgatása így elektromos meghajtás nélkül is lehetséges.

 • 3 Töltöttségi szintjelző (a) és cserélhető akkumulátor (b)

  Az akkumulátoregység a kereskedelemben kapható cserélhető akkumulátorokból áll, és egy egyszerű csatlakoztatási mechanizmussal gyorsan cserélhető. Ez biztosítja a folyamatos működést csereakkumulátorok esetén is.

 • 4  „Teknősbéka” / „nyúl” üzemmód

  „Teknősbéka” üzemmód: előre 2 km/h, hátra 2 km/h."

  „Nyúl” üzemmód: előre 4 km/h, hátra 2 km/h."

 • 5 Jelzőkürt

  Mind az erőérzékelővel, mind az elfordítható gázkarral ellátott ergonomikus markolat rendelkezik jelzőkürttel, ami az irányítóegységbe van beépítve. Ez jelentősen hozzájárul az áruszállítás biztonságosságához, és ezért szükséges egy érvényes CE-nyilatkozathoz.

 • 6 Beszorulás elleni védelem

  A beszorulás elleni védelem az elfordítható gázkarokkal ellátott ergonomikus markolaton nyomásérzékeny gombafejű nyomógombbal biztosított. Ha a gomb a kezelőnek ütközik, a kocsi egy kicsit az ellenkező irányba mozdul. Az erőérzékelő rendszerrel ellátott ergonomikus nyél esetében a beépített erőérzékelő rendszer a beszorulás elleni védelem funkcióját is ellátja. A markolat már a kis erőhatásokat is érzékeli (max. 28 N 1000 kg-nál).

ErgoMove 1000® SWITCH&MOVE

Opcionálisan levehető irányítóegységgel
Szeretne többet megtudni ErgoMove® termékeinkről?

ErgoMove® szakértőink szívesen segítenek Önnek a +49 7428 932 8000-es telefonszámon vagy az ergomove@blickle.com e-mail címen.