Hegesztőberendezés

Blickle poliuretán kerekek dobforgatásos alkalmazásokhoz

Nagy szilárdságú kapcsolat létrehozása a munkadarabok között nyomás és hő alkalmazásával - ez az úgynevezett elektródás hegesztőgépek vagy különféle védőgázas hegesztőgépek feladata. Ezek alkalmazhatók egyetlen készülékként, másrészt használhatók integrált hegesztőberendezésekként is nagy és nehéz alkatrészek feldolgozására. A kerekek és a görgők egyrészt lehetővé teszik a kis hegesztőkészülékek egyszerű szállítását, másrészt a nagyobb munkadarabok biztonságos mozgatását a nagy hegesztőberendezésekben.

Az ilyen hegesztőberendezésekben gyakran dobforgatás van beépítve, amellyel nagy munkadarabokat mozgatnak a hegesztési folyamat során. A dobban végzett hegesztésnél fontos, hogy a munkadarabokat rendkívül pontosan és egyenletesen mozgassák, hogy a hegesztési varratok pontosan helyezkedjenek el. Ezért ezek az alkalmazások a legnagyobb teherbírás mellett alacsony gördülési ellenállást és jó tapadást is igényelnek a felhasznált kerekeknél.

Az ilyen dobforgató alkalmazásoknál fennálló követelményeket a Blickle többek között a kiváló minőségű poliuretán futófelületű FEM-optimalizált kerékkonstrukciókkal elégíti ki. Az itt alkalmazott kerekekre magas teherbírásának elérése érdekében speciálisan optimalizált és különösen vastag saját Blickle-Extrathane® vagy Blickle Besthane® poliuretán futófelületet öntenek. Ezért ezen a területen gyakran a GTHN vagy a GBN sorozat speciális megoldásait alkalmazzák. Ezek alacsony gördülési ellenállással, valamint jó csillapítási tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek révén a munkadarabot pontosan lehet forgatni, és végül optimális és egyenletes hegesztési varrat érhető el.