Élelmiszergyártás

A Blickle görgők megfelelnek a legmagasabb higiéniai előírásoknak

Akár szállítókocsiról, tárolókocsiról vagy anyagmozgató kocsiról van szó - az élelmiszergyártásban nagy számú kocsi felhasználására kerül sor. A Blickle kerekeit és görgőit mindenütt használják, ahol a lehető legmagasabb mércét állítják a higiéniával és a formatervezéssel szemben nagy teherbírási követelmények mellett.

A higiéniai szempontok mellett a kerekeknek és a görgőknek alacsony gördülési ellenállást és zajszegény futást kell biztosítaniuk, valamint robusztusnak kell lenniük. Míg a klasszikus ipari területeken a nagy teherbírásuk, kiváló padlóvédelmi képességeik és alacsony gördülési ellenállásuk miatt a poliuretán futófelületű kerekek és görgők már vezető helyet foglalnak el, az élelmiszergyártás és higiénia területén az általában nedves környezet miatt gyakran használnak kemény műanyag kerekeket.

A Blickle lágy termoplasztikus poliuretán futófelületű POTHS sorozatával valamint a Besthane Soft® futófelületű POBS sorozatával a poliuretán futófelületek kényelme immáron az élelmiszeriparban is megjelenik. A lágy, reakcióöntött, különösen vastag Blickle Besthane® Soft futófelület-párna, amelyet egy poliamid felnire öntenek, lehetővé teszi a POBS sorozat problémamentes használatát nedves környezetben is. A poliuretán futófelülettel rendelkező hagyományos kerekekkel ellentétben ezek a kerekek teljes felületükön hidrolízisállók és korrózióállók. További előnye a magas kémiai ellenállóság számos agresszív anyaggal szemben.