Targonca

Hosszú távú együttműködés ismert gyártókkal

A targoncák olyan önjáró anyagmozgató eszközök, amelyeket számos vállalatnál az üzemen belüli áruszállításhoz használnak. Többnyire olyan emelőegységekkel vannak felszerelve, amelyekkel raklapok vagy konténerek, mint például rácsos konténerek könnyen egymásra helyezhetők. A hagyományos villástargoncákon kívül vannak olyan különleges változatok is, mint például a tolóoszlopos targonca, a keskenyfolyosós targonca vagy az oldaltargonca, amelyek más követelményeket támasztanak.

Az önjáró anyagmozgató eszközök és felhasználási körülményeinek nagyfokú sokoldalúsága miatt a targoncák és önjáró anyagmozgató eszközök futómű-alkatrészeire legtöbbször igen széles körű és egyedi követelmények vonatkoznak. Ide tartoznak a rögzítésre és a szerelési helyre vonatkozó egyedi méretek, és a kifejezetten a járműhöz igazított rugózási és csillapítási tulajdonságok, valamint a kerék nagy dinamikus terhelhetősége.

Annak érdekében, hogy a konkrét alkalmazásokhoz tökéletesen testreszabott megoldásokat kínáljon, a Blickle újra és újra a sokéves tapasztalatra hagyatkozik, ami a targonca-ágazat számos neves gyártójával való együttműködésből fakad. Az olyan megoldások, mint a rugós forgóvillás görgők poliuretán rugókkal, az állítható magasságú stabilizálógörgők, a hidraulikus lengéscsillapítókkal rendelkező stabilizálógörgők vagy az állítható rugóerejű stabilizációs karok, fontos szerepet játszanak abban, hogy a hajtott kerék talajhoz tapadási nyomása és az ezzel kapcsolatos talajhoz tapadás optimális legyen. Ezen túlmenően például a kiváló minőségű Blickle Extrathane®, Blickle Besthane® vagy a Vulkollan® poliuretán elasztomer futófelületek azok, amelyek nagy dinamikus terhelhetőséggel, nyommentességgel és magas vágás- és továbbszakadás-állósággal meggyőző teljesítményt nyújtanak.