Bemutatóállványok

Blickle görgők vonzó kivitelben

A modern munka világában gyakran használnak táblagépeket vagy monitorokat prezentációs célokra. Az ilyen rendszerek szállítására az úgynevezett bemutatóállvány szolgál, amely többnyire négy forgóvillás görgővel van felszerelve. Ezeket a bemutatóállványokat a cégek elsősorban értekezleteken, ügyfélmegbeszéléseken vagy képzéseken használják. Emellett a mobil állványok megtalálhatók kiállításokon és orvosi területeken is.

Az ott felszerelt kerekeknek és görgőknek meg kell felelniük a formatervezés és a jó irányíthatóság követelményeinek. Emellett a görgők gyakran fékekkel vannak felszerelve, amelyek a szállítás után garantálják a bemutatóállvány stabil állását.

A bemutatóállványokon többnyire legalább 50 milliméteres átmérőjű TPA és VPA sorozatú műszerkocsikerekek valamint a modern és elegáns kialakítású Blickle WAVE és Blickle MOVE sorozatú műanyag görgők használatosak. Ezek a kerekek és a görgők mind nyommentesek, ami különösen nagy jelentőségű reprezentatív vagy orvosi területen. Olyan alkalmazásoknál, ahol elektrosztatikus feltöltődést is le kell vezetni, a Blickle a nevezett kerekeket és görgőket elektromosan vezetőképes változatban is kínálja. Ezeken a helyeken megakadályozzák az elektrosztatikus kisüléseket, amelyek egyrészt a kezelő számára fájdalmasak, másrészt a bemutatóállvánnyal szállított elektromos készüléket károsíthatják. A számos különböző műszerkocsi-, kompakt és formatervezett görgővel, illetve a sokféle rögzítési típussal, mint például talplemezzel, hátfurattal és csappal, a Blickle termékprogramja optimális megoldást kínál minden bemutatóállványhoz.