Az ergonómia jelentős mértékben javult

A Blickle ErgoMove® 1000 megoldása megkönnyíti az anyagmozgatást a klinikán

Az ügyfél

A bajorországi Bambergben, egy 900 ágyas klinikán nagy mennyiségű raktározott árut, élelmiszert és gyógyszert kell a személyzet által irányított anyagmozgató eszközökkel eljuttatni a rendeltetési helyére. A munkaerőhiány és a testileg megterhelő feladatok alaposan igénybe vették a kiszolgáló személyzetet – ami negatív egészségügyi következményekkel járt: A hiányzások leggyakoribb okai a mozgásszervi megbetegedések voltak. A klinika vezetősége orvosolni akarta a helyzetet, és ergonomikusabb szállítási megoldást keresett. A megbízást a helyi Digital.Fabrik GmbH kapta, amely intelligens digitális termékek fejlesztésével foglalkozik. A Digital.Fabrik GmbH a hardver- és szoftverfejlesztés területén rendelkezik szakértelemmel. A több tudományágat ötvöző megközelítésnek köszönhetően az ügyfelek teljes körű, előrelátóan végiggondolt megoldásokban részesülnek. Éppen a digitális üzleti modelleknek a meglévő termékekhez való adaptálása az, ami új piacokat nyit meg, és ezáltal biztosítja a fenntarthatóságot. Ezáltal a Digital.Fabrik GmbH a tökéletes partner, ha egy kihívásból innovációt akarunk létrehozni. A jármű üzemeltetésének könnyen elsajátíthatónak és intuitívnak kell lennie - ez volt a követelmény. Ezenkívül egyszerű vezérlésre és egyszerű karbantarthatóságra volt szükség. A Digital.Fabrik végül kifejlesztette az easyMoveR-t, ami egy olyan, ember által vezetett anyagmozgató eszköz, amely a konténerek alá megy és mozgatja azokat.


A kihívás

Eleinte azonban hiányzott a megfelelő hajtásrendszer. Az eddig használtat már nem gyártották, ezért a felelős személyek az interneten kezdtek el megfelelő beszállítót keresni. Különösen a Blickle online megjelenése volt rájuk nagy hatással, és személyesen is felvették velünk a kapcsolatot. „Alaposan tanulmányoztuk a járművet, és javasoltuk az ErgoMove® 1000 elektromos hajtásrendszerünk használatát” – meséli Daniel Hirschler, a Blickle ErgoMove üzletágának értékesítési vezetője.


A mi megoldásunk

EM1000-POBS 160K-ET-EG

Az ErgoMove® 1000 akár 1000 kilogramm terhelést is képes mozgatni. Az elektromos hajtástámogatás mellett a rendszer kormányzási és fékezési támogatást is nyújt. Ez a Blickle-fejlesztés elektromos meghajtású fixvillás görgőkkel rendelkezik, beépített biztonsági fékkel. Futófelületként a kiváló minőségű Blickle Besthane® Soft poliuretán elasztomer szolgál, 75 Shore A keménységgel. A különösen vastag és elasztikus futófelület magas szintű menetkomfortot, padlókímélő és csendes működést biztosít. Az ErgoMove® 1000 irányítóegysége letisztult felépítésű, intuitívan kezelhető, és integrált, cserélhető akkumulátorral ellátott vezérléssel rendelkezik.

Az EasyMoveR a Blickle elektromos hajtásrendszerével nagyban megkönnyítette a munkát a klinika szolgáltatási területen. „Munkatársainknak többé nem kell nehéz konténerekkel bajlódniuk, mivel a teljes terhelést a rendszer átveszi és hatékonyan szállítja. Ez jó hatással van a csapatunk egészségi állapotára” – mondta Marco Deinhart, a kórház takarítószolgálatának vezetője. „Az intuitív kezelhetőség és az egyszerű irányíthatóság követelményei maradéktalanul teljesültek. A rendszer működtetése könnyen megtanulható és maga a rendszer könnyen karbantartható. Munkatársaink nagyon jól fogadták az easyMoveR-t” – teszi hozzá.


Az eredmény

Az új anyagmozgató eszköz optimalizálta a munkafolyamatokat a klinikai környezetben. Míg korábban két munkatársra volt szükség a konténerek szállításához, az ErgoMove® 1000-nek köszönhetően ma már egy kiszolgáló személy is elegendő. A nagy teljesítményű elektromos hajtásrendszer költségmegtakarítást is eredményez, mivel a konténerek sokkal nagyobb teherrel tölthetők meg, mint korábban. Ez kevesebb szállítást jelent. Hermann Schleier, a Service Gesellschaft Sozialstiftung Bamberg mbH vezetőségének meghatalmazott képviselője értékeli a kezelési előnyöket. „Most már ergonomikusan tudjuk mozgatni a nehéz terheket, a szállítórendszer szűk folyosókon is nagyon jól manőverezhető” – mondta. A projektpartnerek szolgáltatásait jó minősítéssel értékelhetjük. „Több tesztváltozatot is kaptunk, és pontosan tudtuk, mire számíthatunk” – magyarázta, majd így összegezte: „Ez a szállítási megoldás más klinikák számára is egyértelmű ajánlást jelent.”


Műszaki információk és előnyök, EM1000-BS-GBS 160K-ET-2FG készlet:

  • Ergonomikus konténerkezelés.
  • Költségcsökkentés az intralogisztikai folyamatok terén.
  • A munkatársak tehermentesítése.
  • Az easyMoveR használata targoncavezetői engedély nélkül is megengedett.