Alacsony beépítési magasság rendkívül nagy teherbírással és megbízhatósággal

Személyre szabott megoldás a Grenzebach L1200S vezető nélküli szállítójárműhöz (AGV)

Az ügyfél

A Grenzebach Maschinenbau GmbH családi vállalkozás 1960-ban alakult. A gép- és berendezésgyártásra specializálódott vállalatnak Németországban, az Egyesült Államokban, Kínában és Romániában vannak gyártási telephelyei, és innovatív automatizálási megoldásaival világszerte számos piacon technológiai vezető szerepet tölt be. Az automatikus alkatrészszállításra szolgáló megoldásokat tartalmazó termékportfóliójába tartozik a Grenzebach L1200S vezető nélküli szállítójármű (AGV).

A kihívás

A Grenzebach L1200S vezető nélküli szállítójármű (AGV) a mobil teherhordók, például asztalok, kocsik, állványok vagy polcok alá megy, megemeli és a megadott rendeltetési helyre szállítja azokat. Az AGV akár 1,2 tonnát is mozgat hosszirányban vagy keresztirányban, és helytakarékos módon egy helyben megfordul. A nagy hasznos teher miatt az AGV görgőinek nagy teherbírásúnak kellett lenniük, ugyanakkor a Grenzebach követelményeinek megfelelően alacsony beépítési magassággal kellett rendelkezniük. Az AGV hajtott kerekeire vonatkozó előírások között szerepelt a különleges kopásállóság és a nagy futásteljesítmény a szűk, előre meghatározott beépítési helyen történő használathoz.

A mi megoldásunk

A Grenzebach termékfejlesztőivel szorosan együttműködve a tervezőirodákban olyan megoldás született, amely tökéletesen alkalmazkodott a követelményekhez. Alapos vizsgálat után a Blickle úgy döntött, hogy a LSD-ALTH 101K-AS-FA egyedi támasztógörgőt használja. Ez egy masszív, hegesztett acél forgókoszorúval, valamint minimális beépítésimagasság-toleranciával rendelkezik, ami a rendkívül kompakt beépítési hely miatt elengedhetetlen. Az ikergörgő akár 600 kilogrammos teherbírást is lehetővé tesz tartós üzemmódban, és rendkívül alacsony a fordulási ellenállása. Az ikergörgőbe integrált két kerék 92 Shore A kemény Blickle Extrathane® poliuretán futófelülettel rendelkezik. Ennek eredményeként a gördülési ellenállás alacsony, a kopás kismértékű, a futófelület pedig különösen vágás- és továbbszakadás-álló. Az antisztatikus kivitel az elektromos feltöltődés ellen is védelmet nyújt. A hajtott kerekeknél a választás a speciális karimageometriájú GBA 178x50/8 egyedi hajtott kerékre esett. Az öntvénykerékre a kiváló minőségű, 92 Shore A keménységű Blickle Besthane® prémium futófelület került. Ezáltal a hajtott kerék nagyon kopásálló és nagyon alacsony gördülési ellenállással rendelkezik, ami növeli az energiahatékonyságot.


Az eredmény

A Blickle ikergörgője és hajtott kereke lehetővé teszi az éjjel-nappali használatot. Az intelligens hajtástechnológia és az ikergörgők optimális összjátéka lehetővé teszi a helytakarékos, kevesebb mint egy méteres fordulósugarat. A Grenzebach teljesen elégedett a rosenfeldi egyedi megoldásokkal. „A Blickle gyorsan és rugalmasan valósít meg egyedi kiviteleket, amelyek beváltak ügyfeleink napi használata során“, számolt be Erwin Herre, a Grenzebach intralogisztikai termékmanagementjének vezetője.

Az LSD-ALTH 101K-AS-FA egyedi támasztógörgő és a GBA 178x50/8 egyedi hajtott kerék műszaki információi és előnyei

  • Alacsony gördülési ellenállás és kopás
  • Nagy vágás- és továbbszakadás-állóság
  • Karbantartásmentes használat non-stop üzemben
  • Az antisztatikus kivitel véd az elektromos feltöltődés ellen
  • A támasztógörgő masszív, hegesztett acél forgókoszorúja gondoskodik a maximális teherbírásról
  • Helytakarékos fordulási sugár az ikergörgők használatának köszönhetően