A puha futófelületű kerekek gondoskodnak az alacsony zajszintű szállításról

Forgóvillás műszerkocsi görgő hátfurattal és expanderes rögzítéssel, „SoftMotion“ elasztikus lágygumi futófelületű kerékkel LKRA-POES 102K-11-(FI)-SG-FK-E12 

Az ügyfél

… egy német, hagyománytudatos sütőipari üzem, amelyet 1898-benn alapítottak. Időközben a pékség neves oktatási intézménnyé fejlődött 25 szaküzlettel és saját catering szolgáltatásával.


Az alkalmazás

Az egyik belvárosi pékségben minden reggel már fél ötkor edényes kocsikat tologatnak a kőburkolaton. Ez zajt okoz, és ezért újra meg újra panaszkodnak a szomszédban élők. A kocsikat eddig az expanderes rögzítésű LKRA-TPA sorozatú műszerkocsigörgőkkel szerelték fel. Annak érdekében, hogy az edények szállítása során csökkentse a zajkibocsátást, az ügyfél alternatív görgőmegoldásért fordult hozzánk. Volt már ajánlata az egyik versenytársunk lágygumi futófelületű kerékkel szerelt görgőjére is.


Az alapprogramunkból származó megoldás

Apparate-Lenkrolle mit Rückenloch und Expanderbefestiung, Rad mit Elastik-Weichgummi-Rad „SoftMotion“ LKRA-POES 102K-11-(FI)-SG-FK-E12

A Blickle elasztikus lágygumi futófelületű „SoftMotion“ (POES sorozat) keréksorozata optimálisan megfelel az ügyfél követelményeinek. A szabványos tömörgumi futófelülettel összehasonlítva a különösen jó minőségű anyagkeverék az extra vastag futófelület-párnával jelentősen alacsonyabb zajkibocsátást és nagyon alacsony gördülési ellenállást biztosít. Ez nagyon kényelmes, csendes haladást tesz lehetővé. Emellett a futófelület rezgéscsillapító tulajdonságai révén a rakomány is védelmet kap.
A Blickle „SoftMotion”-kerekek az LKRA műszerkocsi-villasorozattal és a megfelelő expanderes rögzítéssel kombinálva teljeskörű megoldásként helyettesítheti az idáig használt görgőket. A konkurenciához képest versenyképes áron tudtuk kínálni ezeket a jól ismert Blickle-minőségben.


Az eredmény

A Blickle „SoftMotion”-kerekek alkalmazásával a zajfejlődés jelentősen csökkenthető volt. Így a pékség környezetéből érkező panaszok gyakorlatilag nullára csökkentek.


Műszaki információk és termékelőnyök LKRA-POES 102K-11-(FI)-SG-FK-E12

  • Lökéscsillapítás és zajcsökkentés extra vastag, rugalmas lágygumi párnával (55 Shore A)
  • Alacsony gördülési ellenállás a kiváló minőségű rendkívül magas rugalmasságú gumikeveréknek köszönhetően