A puha futófelületű kerekek gondoskodnak az alacsony zajszintű szállításról

Forgóvillás műszerkocsi görgő hátfurattal és expanderes rögzítéssel, „SoftMotion“ elasztikus lágygumi futófelületű kerékkel LKRA-POES 102K-11-(FI)-SG-FK-E12 

Az ügyfél

… egy német, hagyománytudatos sütőipari üzem, amelyet 1898-benn alapítottak. Időközben a pékség neves oktatási intézménnyé fejlődött 25 szaküzlettel és saját catering szolgáltatásával.


Az alkalmazás

Zsúrkocsik

Az egyik belvárosi pékségben minden reggel már fél ötkor edényes kocsikat tologatnak a kőburkolaton. Ez zajt okoz, és ezért újra meg újra panaszkodnak a szomszédban élők. A kocsikat eddig az expanderes rögzítésű LKRA-TPA sorozatú műszerkocsigörgőkkel szerelték fel. Annak érdekében, hogy az edények szállítása során csökkentse a zajkibocsátást, az ügyfél alternatív görgőmegoldásért fordult hozzánk. Volt már ajánlata az egyik versenytársunk lágygumi futófelületű kerékkel szerelt görgőjére is.


Az alapprogramunkból származó megoldás

Forgóvillás műszerkocsigörgő hátfurattal és expanderes rögzítéssel, „SoftMotion“ elasztikus lágygumi futófelületű kerékkel LKRA-POES 102K-11-(FI)-SG-FK-E12

A Blickle elasztikus lágygumi futófelületű „SoftMotion“ (POES sorozat) keréksorozata optimálisan megfelel az ügyfél követelményeinek. A szabványos tömörgumi futófelülettel összehasonlítva a különösen jó minőségű anyagkeverék az extra vastag futófelület-párnával jelentősen alacsonyabb zajkibocsátást és nagyon alacsony gördülési ellenállást biztosít. Ez nagyon kényelmes, csendes haladást tesz lehetővé. Emellett a futófelület rezgéscsillapító tulajdonságai révén a rakomány is védelmet kap.
A Blickle „SoftMotion”-kerekek az LKRA műszerkocsi-villasorozattal és a megfelelő expanderes rögzítéssel kombinálva teljeskörű megoldásként helyettesítheti az idáig használt görgőket. A konkurenciához képest versenyképes áron tudtuk kínálni ezeket a jól ismert Blickle-minőségben.


Az eredmény

A Blickle „SoftMotion”-kerekek alkalmazásával a zajfejlődés jelentősen csökkenthető volt. Így a pékség környezetéből érkező panaszok gyakorlatilag nullára csökkentek.


Műszaki információk és termékelőnyök LKRA-POES 102K-11-(FI)-SG-FK-E12

  • Lökéscsillapítás és zajcsökkentés extra vastag, rugalmas lágygumi párnával (55 Shore A)
  • Alacsony gördülési ellenállás a kiváló minőségű rendkívül magas rugalmasságú gumikeveréknek köszönhetően