A Blickle Hollywoodba megy

Nagy teherbírású kerék ’Blickle EasyRoll’ elasztikus tömörgumi abronccsal, acélfelnivel SE 400/35K-Z és SE 250/25K

Az ügyfél

... egy írországi székhelyű cég, amely kreatív és műszaki megoldásokat kínál film- és televíziós projektek számára világszerte. A többi filmügynökségtől eltérően a vállalkozás főleg olyan fizikai prototípusokat fejleszt, amelyeket a filmgyártó cégek speciális effektusokhoz használhatnak.


Az alkalmazás

Egy amerikai filmgyártó cégnek a második világháborúról szóló film elkészítéséhez három különböző páncélosra volt szüksége Mivel eredeti páncélosok vagy nem elérhetők, vagy gyűjtők és múzeumok birtokában vannak, olyan prototípusokat kellett készíteni, amelyek a lehető legautentikusabban néznek ki. Mivel a filmkészítés több napig tart és különböző helyeken zajlik, a páncélosoknak stabilnak, egyszerűen szállíthatóknak és gyorsan újra összeszerelhetőknek kellett lenniük. A kerekek kiválasztásában nem csak a súly és az egyszerű és gyors összeszerelés játszott szerepet, hanem a futófelület és a felni is. Mivel a kerekeket lánchajtáson használják, a futófelületnek csillapító és zajszegény hatásúnak kellett lennie, a nagy szállítási kényelem biztosítása mellett. A felninek érzéketlennek kellett lennie a rázkódásokkal és ütődésekkel szemben, hogy a páncélost különböző helyeken, a legkülönbözőbb padlóviszonyok között tudják használni.


Az alapprogramból vett megoldásunk

Nagy teherbírású kerék „Blickle EasyRoll” elasztikus tömörgumi abronccsal, acélfelnivel, SE 400/35K-Z és SE 250/25K

A filmügynökség a Panzerkraftwagen IV másolatát készítette el, amely a második világháborúban a legfontosabb német páncélos volt. A lehetőleg autentikus és működőképes gép elkészítéséhez a külső megjelenést az utolsó részletig lemásolták. A teljes prototípus sok cserélhető alkatrészből áll, így az egész rendszer egyszerűen szállítható és négy órán belül a helyszínen összeszerelhető. A lánchajtáshoz a „Blickle EasyRoll” elasztikus tömörgumi futófelületű nagy teherbírású kerekeket javasoltuk. Ezek biztosítják az alacsony zajszintű működést és a nagyon magas szintű szállítási kényelmet. A hegesztett acél felni emellett érzéketlen a szennyeződéssel, rezgésekkel és ütődésekkel szemben.


Az eredmény

A páncélosok prototípusaival végzett vizsgálatok nagyon kielégítőek voltak az ügyfél számára. A Blickle kerekek nem csupán megfelelnek a követelményeknek, hanem tökéletesen illeszkednek a páncélos külső megjelenéséhez.


Sikertényezők áttekintése SE 400/35K-Z és SE 250/25K

  • Kiváló minőségű elasztikus tömörgumi abroncs „Blickle EasyRoll“ könnyen gördülő minőségben a nagyon magas szállítási kényelem érdekében
  • Halk futás
  • Hegesztett acél felni a szennyeződések, rázkódások és ütődések ellen