Biztonságos vezetés a Blickle megoldása révén

SPKTHN 150x40/30H7-52-931619 nyomkarimás kerék

Az ügyfél

… világszerte piacvezető szerepet tölt be a poliuretán-feldolgozás terén, németországi székhellyel. A több mint 750 alkalmazott évente mindegy 134 millió eurós forgalmat bonyolít le. A sanghaji leányvállalat, amely a konszern értékesítési, kutatási és fejlesztési központja, 2008-ban alakult 88 alkalmazottal.


A kihívás

A gyártóegység 118, hajtott kerekeken mozgó szállítószalaggal rendelkezik, amelyek garantálják a hűtőszekrények öntőformáinak szállítását a kemencéből különböző tárolási és felhasználási helyekre. Ezekre a szállításokra 0,2 m/s sebességgel és 3 naponta 5-10 percig kerül sor. A szállítószalag akár 2,5 tonna súlyú árukat is képes szállítani, amelyek egyenlőtlenül oszlana meg a kerekeken. A szállítószalag több része olyan kemencékben helyezkedik el, ahol a kezdeti hőmérséklet 70° C-ra van beállítva, ezt követően pedig az áru továbbszállítása 50°C-on történik.

Az ügyfélnek olyan kerékre volt szüksége, amely megbízhatóan vezeti a munkadarab-tartókat a futószalagokon. Emellett megoldást keresett egy olyan meghajtókoncepció megvalósítására, amely figyelembe veszi a kemencében lévő korlátozott helykínálatot és a magas hőmérsékleteket.

A műszaki megbeszélés folyamán szóba került a Blickle és a megoldás közösen lett kifejlesztve.


A mi megoldásunk

SPKTHN 150x40/30H7-52-931619 nyomkarimás kerék

A hűtőszekrények zökkenőmentes mozgatásához és egyben biztonságos vezetéséhez speciális, nyomkarimával és reteszhoronnyal rendelkező hajtott kerék lett kifejlesztve. A kerék felületét Blickle Extrathane® poliuretán futófelülettel vonták be, így garantálva a csillapítást és zajcsökkentést a szállítás során.


Termékelőnyök és műszaki információk SPKTHN 150x40/30H7-52-931619

  • Egyedi és személyre szabott hajtott kerék vezető funkcióval
  • Kiváló minőségű Blickle Extrathane® poliuretán futófelület alacsony gördülési ellenállással
  • Rezgéscsökkentés
  • Rövid ideig magas hőállóság +90° C-ig. Tartós felhasználás esetén +70° C engedélyezett csökkentett teherbírás mellett