Rögzítőlábak és kocsiemelők

Biztos rögzítés és emelés

A rögzítőlábak és kocsiemelők a szállítóeszközök álló helyzetben történő rögzítésére vagy megemelésére szolgálnak. Mindkettő közvetlenül a szállítóeszközre van felszerelve.

A fékkar egyszerű működtetésével a szállítóeszköz valamelyest tehermentesíthető anélkül, hogy megemelkedne. Működtetésnél a rögzítőláb kb. 10 mm-t rugózik be. A maximális nyomóerő a hozzáillő forgó- és fixvillás görgőkkel kombinálva kb. 60 kg. Az alábbi 100 x 85 mm-es talpméretű rögzítőlábak az LE, L és LK görgősorozatokkal kombinálhatók. A 140 x 110 mm-es talpméretű rögzítőlábak az LH, LO és LS görgősorozatokkal kombinálhatók. További kivitelek érdeklődés alapján.

Ezzel szemben a kocsiemelő esetén a rögzítőkar lenyomásával a szállítóeszköz felemelkedik. A kocsiemelők különböző görgősorozatokkal kombinálhatók. A kocsiemelők alkalmazása akkor optimális, ha a működtetett kocsiemelő beépítési magassága (H1) 5 mm-rel nagyobb a felszerelt forgó- és fixvillás görgők beépítési magasságánál. Az emelőerő, a működtetést végző személy testsúlyától függően, 150 kg - 250 kg. A kocsiemelőre ható függőleges terhelés megemelt állapotban az 500 kg-ot nem lépheti túl.