Csomagológépek

A Blickle teherviselő kerekei és vezetőgörgői

Annak érdekében, hogy az áruk biztonságosan megérkezzenek a vevőhöz, ezeket először gondosan és megbízhatóan be kell csomagolni. A betöltést, adagolást és dobozolást gyakran helyhez kötött, teljesen automatikus csomagológép végzi. A szokásos berendezéseken kívül sok más speciális csomagológép is létezik, amelyeknek a legkülönbözőbb csomagolómegoldásokat kell kínálniuk a különféle termékekhez. Ezeknél a beépített kerekek és görgők feladata egy és ugyanaz. Egyrészt vezetési, másrészt pedig szállítási feladatuk van.

Az áru gépen belüli szállításához úgynevezett teherviselő kerekeket használnak. A kerekekkel szemben támasztott igények a következők: Alacsony kopás és gördülési ellenállás nagy sebesség mellett. Továbbá a csomagológépekben vezetőgörgők is alkalmazásra kerülnek, amelyeknek biztosítaniuk kell az áru pontos elhelyezését és vezetését. A döntő tényező az alkalmazott vezetőgörgők lehetőleg magas körfutási pontossága.

A már alapból hét különböző vezetőgörgő-sorozatot tartalmazó szállítási programjával a Blickle mindig a megfelelő görgőt kínálja a gép- és berendezésgyártás területén a legkülönbözőbb alkalmazásokhoz. Az FSTH, FPOB és FSVU sorozatok különösen alkalmasak a csomagológépekhez. Mindhárom sorozat nagy körfutási pontosságával, nagyon alacsony gördülési ellenállásával és nagy kopásállóságával győzi meg a felhasználót. Ezzel szemben tipikus teherviselő kerekek az ALTH sorozat kerekei, vagy az ALST és az ALBS sorozat lágy poliuretán-futófelületű alternatívái, amelyek magas dinamikus terhelhetőségükkel megbízhatóan hordozzák az áruk okozta terhelést a gépekben.