FTS – Vezető nélküli szállítórendszer

A lehető legnagyobb követelmények a lehető legkisebb beépítési hely mellett

A vezető nélküli szállítójárművek (FTF) talajhoz kötött szállítóeszközök, amelyek automatikus és vezető nélküli anyagmozgatásra szolgálnak az üzemen belüli logisztikában. Egy központi vezérlőrendszerrel összekapcsolva több vezető nélküli szállítójármű van, rendszerint komplett vezető nélküli szállítórendszerekbe (FTS) beágyazva. Ezek egyaránt szállítanak kis és nagy teherhordozó berendezéseket, és hatékony, biztonságos és automatizált logisztikai folyamatokat tesznek lehetővé, amelyek gyakran 24 órás üzemmódban zajlanak.

A vezető nélküli szállítórendszerek a lehető legmagasabb követelményeket támasztják a kerekekkel és görgőkkel szemben a lehető legkisebb beépítési hely mellett. Így egyetlen vezető nélküli szállítójármű teherbírása néhány kilogrammtól akár több tonnáig terjedhet. A vezető nélküli szállítójárművekhez készült görgőket nagyon magas futásteljesítményük különbözteti meg a hagyományos görgőktől, mivel gyakran használják őket folyamatos üzemmódban. Ezek a felhasználási körülmények gyakran szükségessé teszik az FTS-alkalmazásokhoz optimalizált futófelületeket, valamint a folyamatos használatra tervezett kerékcsapágyakat.

A Blickle Besthane® és a Vulkollan® futófelület-anyagok különösen alkalmasak az FTF-területen történő használatra. Ezek kínálják a legkisebb gördülési ellenállást és alapesetben szabadonfutó kerekekként a GB és GVU sorozatban, ill. hajtott kerekekként a GBN, GVUN ill. VSVU sorozatban kaphatók. Az FTS-alkalmazásokhoz tervezett speciális villamegoldások pedig lehetővé teszik a tartós és karbantartásmentes működést. A különösen kompakt forgóvillás görgőktől az egyedi csapágyakkal és speciális futófelület-geometriával rendelkező kerekeken át egészen az elektromágnesesen fékezett nagy teherbírású görgőkig a Blickle az egyedi kivitelek igen széles portfóliójával rendelkezik ezen alkalmazások számára.