Osztályozó/válogató berendezések

Nagyfokú automatizálás 24/7 órás üzemben a Blickle vezetőgörgőknek köszönhetően

A repülőtéri poggyászválogatástól a vállalatoknál végzett csomagválogatáson keresztül egészen a logisztikai központokban végzett áruválogatásig - az osztályozó/válogató berendezések és az azokban használt vezetőgörgők mindenütt ott kerülnek alkalmazásra, ahol az árukat gyorsan és pontosan egy adott rendeltetési helyre kell juttatni. Az ilyen berendezés formáját és felépítését gyakran nagyon egyedileg igazítják a meglévő körülményekhez. Ha korábban még szükség is volt a válogatás néhány lépésének manuális elvégzésére, manapság modern, nagy teljesítményű berendezések veszik át ezt a feladatot teljesen automatizált módon, és így optimális anyagáramlást garantálnak.

Az osztályozó/válogató berendezések magas fokú automatizálásának következménye, hogy a futásidők egyre növekednek, akár a napi 24 órás működésig a hét minden napján. Ezenfelül tovább növekszik az áruk szállítási és válogatási sebessége a berendezésekben. Ezáltal az osztályozó/válogató berendezésekben olyan vezetőgörgőkre van szükség, amelyek képesek megfelelni ezeknek a magas követelményeknek, emellett a gördülési ellenállásra optimalizált futófelületek révén erőforrásokat takarítanak meg.

A nagy sebességekkel járó hosszú futási idők esetén fellépő felmelegedés csökkentése érdekében a Blickle olyan vezetőgörgőkre támaszkodik, amelyek nagy dinamikus terhelhetőséggel rendelkeznek. A kiváló minőségű poliuretán futófelületükkel az FPOB és az FSVU sorozatok mércét állítanak ezen a területen. A FPOB kiváló minőségű poliamid felniből áll, amelyre a 92 Shore A keménységű Blickle Besthane® poliuretán elasztomert öntenek. Ezzel szemben az FSVU sorozatnál a 92 Shore A keménységű Vulkollan® poliuretán elasztomert acél keréktestre öntik. Mindkét vezetőgörgő-sorozat rendkívül kopásálló és nagyon alacsony a gördülési ellenállása is. A Blickle öt további vezetőgörgő-sorozatot kínál az alapprogramjában.