Hegesztett acél, nagy teherbírású forgóvillás görgők kültéri seprőgéphez

Robusztus görgők mezőgazdasági gépgyártók számára

Az ügyfél

A burgonyabetakarító gépektől a szóró- és permetezőgépeken át egészen az ekékig: A holland Zonderland Constructie B.V. vállalat, amelynek székhelye Joure-ban található, kiváló minőségű mezőgazdasági gépek gyártására specializálódott. Saját kereskedelmi vállalatán keresztül a Zonderland a világ minden táján értékesíti mind a saját, mind a harmadik felektől származó gépeit.


A kihívás

Egy seprőgép kivitelezéséhez a Zonderland vállalatnak megfelelő görgőkre volt szüksége. Itt is különösen strapabíró megoldásra volt szükség, mivel a gép egy traktorhoz van csatlakoztatva, és folyamatosan porral és homokkal érintkezik. A kerekeknek és a hozzájuk tartozó villáknak óránkénti 16 kilométeres sebességnél és oldalirányú ütközések hatása alatt is mindig működőképesnek kell maradniuk.


A megoldás

A Blickle LS-PS görgője léggumivalA Blickle tervezői megvizsgálták az üzemi körülményeket, és az LS nagy teherbírású villasorozat - egy különösen strapabíró hegesztett acélszerkezet - mellett döntöttek. A sárga passziválással ellátott horganybevonat nagyon jó korrózióvédelmet biztosít - így a görgők tökéletesen alkalmasak kültéri használatra. A forgókoszorúban lévő axiális mélyhornyú golyóscsapágyak és kúpgörgős csapágyak lehetővé teszik, hogy a villa elnyelje a lökéseket, és biztosítsa a görgők megbízható működését, még akadályok vagy egyenetlen felületek esetén is.

A kerekeknél a Blickle két jól bevált sorozathoz nyúlt vissza: Egyrészt a VLE sorozat nagy teherbírású kerekeihez, amelyek szuperelasztikus tömörgumi abroncsokkal vannak ellátva. Ezek defektbiztosak, nem igényelnek karbantartást és alkalmasak nehéz terhek szállítására is 25 km/órás sebességig. Emellett zaj- és ellenállásmentes futásuk és kopásálló futófelületük is nagyon meggyőző. A PS sorozat kerekei, amelyeket szintén használnak, légtömlős gumiabronccsal rendelkeznek, amelyek jól elnyelik a lökéseket és az egyenetlenségeket. Ezeket is nagy terhelésre tervezték, és rendkívül tartósak.


Az eredmény

Ennél az alkalmazásnál két szabványos Blickle görgő biztosítja a teljes körű megoldást, amely maradéktalanul megfelel a Zonderland összes követelményének, és raktárról gyorsan elérhető. A görgők megbízhatóan bírják a durva mindennapi munkájukat, és lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy kényelmesen, meghibásodás nélkül használhassák a seprőgépet. A Blickle meggyőzte a holland mezőgazdaságigép-specialistát a termékek magas minőségével, valamint az egyéni tanácsadással.


Műszaki információk és előnyök, LS-PS 315K és LS-VLE 310K

  • A defekbiztos VLE-kerekek és a PS légtömlős gumiabroncsok jól elnyelik az ütéseket és az egyenetlen talajviszonyokat.
  • 16 km/h sebességig használható.
  • A sárga passziválással ellátott strapabíró LS villák nagyon jó korrózióvédelmet biztosítanak.