Kis alkatrészek, amelyek nagy dolgokat mozgatnak

Blickle vezetőgörgők továbbító és osztályozó/válogató berendezésekhez

A továbbító és osztályozó/válogató berendezéseknek - például logisztikai központokban vagy repülőtereken - nehéz feladatot kell teljesíteniük: Egyre nagyobb sebességet és teherbírást követelnek tőlük, ugyanakkor az üzemeltetők megbízható működést várnak lehetőleg rövid leállási idő mellett. Ezekhez az alkalmazásokhoz a Blickle a vezetőgörgők széles portfólióját kínálja, amelyek jó minőségükkel és kiváló mechanikai tulajdonságaikkal a legszigorúbb követelményeknek is megfelelnek.

A futárszolgálat, expressz és csomagküldő iparág gyorsan növekszik. A fellendülő online kereskedelem, amely miatt a megrendelések száma az egekbe szökött, nagyban felelős ezért. Ugyanakkor az ügyfelek egyre gyorsabb szállítási határidőket várnak el, gyakran még ugyanazon a napon. Ez növeli a szolgáltatókkal - és a hatalmas logisztikai központjaikban használt továbbító és osztályozó/válogató berendezéseikkel szemben támasztott követelményeket.

Hasonló kép látható például a nemzetközi repülőtereken: Ezek egyre óriásibbá válnak és egyre növekvő számú utassal kell megbirkózniuk. Természetesen minden utas jogosan várja el, hogy a poggyászát gyorsan és hibátlanul a megfelelő repülőre vagy poggyászkiadó pultra kerüljön. Ez is nehéz feladat elé állítja a továbbító és osztályozó/válogató rendszereket, ami csak abszolút csúcstechnológiás berendezésekkel lehet megvalósítani.

Részletekbe menően specializált

Ezért a modern továbbító- és osztályozó/válogató rendszerek nagyon specializáltak és a legkisebb részletekig az adott felhasználási célhoz vannak igazítva. Ez már a megfelelő vezetőgörgők választásánál kezdődik: A kisméretű alkatrészek minden továbbítástechnikai berendezésben gondoskodnak a kívánt mozgásról - akár logisztikai központokban, repülőtereken, a gyártóiparban vagy a bányászatban. A szakértők két típust különböztetnek meg: az egyiket a vezetőkereket alkotják, amelyeket az alkatrészekre vagy alkotóelemekre szerelnek fel, hogy ezeket a pályán vezessék. Ilyenkor a kerék és a vezetés közötti érintkezés legtöbbször rövid, ugyanakkor gyakori. A másik változatot olyan szabadonfutó kerekek képviselik, amelyek az adott, egyenletes terhelést tartósan elnyelik - például poggyászok vagy csomagok szállítószalagos berendezéseiben.

„Amennyire változatosak az alkalmazási területek, épp oly változatosak a görgők iránti követelmények” - magyarázza Maximilian Hoffmann, a Blickle kerék- és görgőspecialista termékmenedzsere. „Nem csupán az alkalmazás szerinti rendkívül eltérő terhelésnek vannak kitéve, a külső behatások is erősen eltérhetnek. Elvégre egy repülőtéri poggyászválogató berendezésben teljesen más körülmények vannak, mint például a külszíni fejtésben egy ömlesztettanyag-szállító rendszerben.”

Kiváló minőségű vagy költségoptimalizált

Emiatt a Blickle vezetőgörgők átfogó portfólióját fejlesztette ki, amelyek tökéletesen az adott felhasználási célhoz igazodnak. Ezek többféle méretben, anyagból és teherbírással kaphatók. Nagy sebesség és terhelés esetén ajánlott kiváló minőségű acél vagy poliamid görgőtesttel rendelkező megoldások alkalmazása, mint például az alábbi sorozatok esetében: FTH és FSTH. A görgők a sokoldalú Blickle Extrathane® poliuretán elasztomer futófelülettel rendelkeznek. Az alábbi tulajdonságok jellemzik őket:

  • halk futás
  • alacsony gördülési ellenállás
  • padlókímélő
  • nyommentes
  • nagyon kopásálló

A FPOB sorozat a dinamikusan különösen terhelhető Blickle Besthane® poliuretán elasztomer futófelülettel rendelkezik, amelynek nagyon alacsony a gördülési ellenállása. Kedvezőtlen környezeti körülmények közötti alkalmazásokra tervezték, és többek között hidrolízisálló. Ez azt jelenti, hogy a nedvességgel való rendszeres érintkezés - más anyagoktól eltérően - nem vezet gyorsabb kopáshoz. A poliamid görgőtest az acél vagy alumínium görgőtestekkel ellentétben korrózióálló. Ez teszi ezt a vezetőgörgőt különösen alkalmassá kültéri használatra.

Ha viszont a vezetőgörgők alkalmazásakor a gazdaságosság áll a középpontban, akkor a Blickle különböző költségoptimalizált megoldást kínál, például az FPO sorozatot. Utóbbi nagy teherbírása, kémiai ellenállósága és sokoldalú alkalmazási lehetőségei révén győzi meg az embert. A futófelület törésálló és könnyű futású poliamidból áll. Az FPTH sorozattal a Blickle termoplasztikus poliuretán futófelületű kerekeket és görgőket vett fel a kínálatába. Ezek különösen halk futásukkal tűnnek ki, emellett hidrolízisállók és ezáltal ideálisak kültéri használatra.

Új Vulkollan® görgők a kínálatban

A Blickle portfóliójában teljesen új az FSVU sorozat a Vulkollan futófelülettel . Ennek az anyagnak az előnyei közé számít az alacsony gördülési ellenállás, a nagy dinamikus terhelhetőség és a halk futás. Emellett a kerekek és a görgők nyommentesek és padlókímélők, alkalmasak nagy sebesség és teherbírás melletti alkalmazásra, valamint küszöbökön való áthaladásra. Ha az alapválaszték nem elegendő, a Blickle egyedi kivitelek fejlesztésére és gyártására is szakosodott.

Fontos információ CAD felhasználók

Újraindítottuk weboldalunkat!
Ha korábban regisztrált a CAD-fájlok letöltésére,
jelszót kell megadnia, hogy hozzáférhessen ezekhez a fájlokhoz az új weboldalon.

Jelszó hozzárendeléshez
×