Blickle futógörgők

Akár forgóvillás görgőről, akár vezetőgörgőkről van szó – minden alkalmazásra rendelkezésre állnak futógörgők

Különböző Blickle futógörgők

A „futógörgők” kifejezést gyakran különböző terméktípusokra használják. Vannak például műanyag futógörgők, gumírozott futógörgők, rugós futógörgők vagy rozsdamentes futógörgők. Ez alatt gyakran a legkülönbözőbb kivitelű forgóvillás görgőket értjük. Forgóvillás görgők alatt pedig olyan kerekeket értünk, amelyek elforgatható villába vannak szerelve. A futógörgők azonban olyan görgőket is jelenthetnek, amelyek például elektromos meghajtású szállítóeszközök esetén nem hajtottak, hanem csak passzív módon „együtt futnak”. A futógörgő fogalma alatt gyakran a gép- és berendezésgyártásban vagy a továbbítástechnikában alkalmazott vezetőgörgőket is értenek. Néhány ideillő alkalmazási példa többek között: hajódaruk, mozgólépcsők, palackozóberendezések vagy polcmozgató berendezések és ipari kapuk.

Forgóvillás görgők – rugalmasan forgathatók

A forgóvillás görgők függőleges elfordíthatóságának köszönhetően a gépek és készülékek irányíthatóvá tehetők. A legkülönbözőbb területeken használják őket: Az intralogisztikában, a gép- és berendezésgyártásban, a gyógyászatban, az élelmiszeriparban, vagy a bútoriparban. Minden szakterület és alkalmazás egyedi követelményeket támaszt a felhasznált görgőkkel szemben. A kerekek+görgők szabványa szerint a forgóvillás görgők három kategóriára vannak felosztva: Műszerkocsigörgőkszállítóeszköz-görgők és nagy teherbírású görgők. A DIN EN 12526 kk. szabványok szerint akkor beszélünk műszerkocsigörgőkről, ha azokat maximum 3 km/h sebességig használják, szállítóeszköz-görgőkről maximum 4 km/h sebességig, nagy teherbírású görgőkről pedig 4 km/h-nél magasabb sebességig történő használatkor.

A teherbírás mellett a futófelület is döntő szerepet játszik a megfelelő teherviselő kerék alkalmazási területének kiválasztásában. A különböző futófelületek olyan specifikus tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek többé-kevésbé alkalmasak az egyedi alkalmazásokra. Például a poliamid kerekek törésszilárdsággal és sima padlón könnyű futással, az elasztikus tömörgumi kerekek precíz irányíthatósággal, halk futással és kiváló padlóvédelemmel, a poliuretán sorozatok pedig alacsony gördülési ellenállással és nagy továbbszakadás-állósággal rendelkeznek. A Besthane és Besthane Soft futófelület-sorozatunkat az Institut für Gesundheit und Ergonomie (Egészségügyi és Ergonómiai Intézet) ergonómiai minőségi tanúsítványával tüntette ki. Mindkét futófelület-sorozat rendkívül alacsony indítási, gördülési és fordulási ellenállással rendelkezik, így a gördülési folyamat során alig vész el energia, valamint a kocsi húzása és tolása is sokkal könnyebb.

A különböző futófelületek áttekintése itt található:

A termékkereső is segíthet Önnek megtalálni a megfelelő terméket. Szűkítheti a széles görgőválasztékot különféle szűrési kritériumok szerint, és így eljuthat a felhasználási célra legmegfelelőbb termékhez!

Vezetőgörgők – kis méretűek, de nagy hatásúak

A 25-125 milliméter átmérőjű kerekeknél a gépekbe vagy berendezésekbe beépített vezetőgörgők gyakran nem láthatók első pillantásra, ugyanakkor fontos feladatot látnak el. Különböző futófelületekkel és eltérő anyagú keréktestekkel hat különböző sorozatban akár 400 kilogrammos teherbírás is lehetséges. A vezetőgörgőket gyakran használják sínekben, ill. vezetőberendezésekben, ahol nagyon magas körfutási pontosság, valamint nagyon minimális magasságbeli és oldalirányú deformálódás jellemzi őket. Ebben az esetbe gyakran vezetőkerekekről beszélünk. Ezzel szemben, ha a kerekek egyenletes terhelés alatt állnak, futókerekeknek nevezzük őket. Ezek nem sínekben találhatók, hanem például a továbbítástechnikában vagy daruberendezésekben építik be őket. Mindkét vezetőgörgő-típusból rozsdamentes és elektromosan vezetőképes változatok is elérhetők az alapprogramban. Itt található a vezetőgörgők áttekintése!

Az összes vezetőgörgő egyszerűen és gyorsan megrendelhető online a Blickle-Shopban is. Még nem regisztrált? Itt regisztrálhat!

Együttfutás és utánfutás

Az elektromos meghajtású járművek gondoskodnak a nehéz terhek könnyebb mozgatásáról. Ezek nem csak a tehermentesítésről gondoskodnak a fizikailag megerőltető tevékenységek során, hanem a munkafolyamatokat is rugalmasabbá és ergonomikusabbá alakítják. Általában kétféle görgő létezik: az aktívan hajtott és a passzívan együttfutó görgők – a futógörgők. A Blickle szállítási programban minden alkalmazási területre megtalálhatók a kiegészítő futógörgők a legkülönbözőbb futófelülettel az Ön meghajtott járműveihez.

Ha elektromos meghajtású görgők iránt érdeklődik, vessen egy pillantást az ErgoMove elektromos hajtásrendszerünket tartalmazó prospektusra.

Minőség – Made in Germany

Nálunk a minőség áll az első helyen. Ezért egyike vagyunk azon kevés gyártóknak, akik továbbra is kizárólag Németországban végzik a gyártást. A magas szintű minőségi igényeknek való megfelelés érdekében az összes Blickle-görgő tetőtől talpig történő vizsgálatára a saját házon belüli ellenőrző és tesztlaboratóriumban kerül sor, különböző modern tesztgépek alkalmazásával: Akár 5,5 tonna terhelhetőségű forgótárcsás próbapadok, roncsolásos vizsgálatok vagy klíma- és fűtőkamrák – mindezt a DIN EN 12527-12533 szabvány szerint. A teljesen automatizált gyártósorainkban is számos integrált vizsgáló- és ellenőrzőállomás biztosítja a Blickle magas minőségi előírásainak megőrzését.

Egyedi megoldások – Blickle testreszabás

Ha a több mint 30 000 cikket tartalmazó bőséges alapprogramunkban nem találná meg sem a megfelelő forgóvillás görgőt, sem pedig a céljának megfelelő vezetőgörgőt, ügyfélspecifikus egyedi kiviteleket is kínálunk. Kifejezetten az Ön igényeire és alkalmazási céljára szabva, Önnel közösen – és az Ön számára – fejlesztjük ki az optimális görgőt. Az e területen szerzett több mint 65 éves tapasztalat és a napi szintű módosítások, illetve új fejlesztések kapcsán ügyfeleink bízhatnak tervezőink szaktudásában. A már megvalósított egyedi megoldások világszerte használatban vannak, és ügyfeleink megbecsülését élvezik. A saját szerszámgyártásunknak köszönhetően az egyedi megoldások gyorsan és problémamentesen megvalósíthatók.

Az Ön alkalmazási területe is specifikus követelményeket támaszt? Kérjük, küldje el ajánlatkérését vagy forduljon telefonon személyes kapcsolattartójához, és megtervezzük Önnek az optimális megoldást.