Ládaszállító kocsi

Jó irányíthatóság. Alacsony gördülési és fordulási ellenállás.

A ládaszállító kocsikat mindenütt használják, ahol rakományhordozókat és könnyű tartályokat gyorsan és rugalmasan kell mozgatni. A különböző ládaszállítókocsi-típusok méretei az egy vagy több kis rakományhordozó (KLT) méretétől, az egy EURO-félraklap méretén keresztül az ipari raklap méretéig terjednek. Általában négy forgóvillás görgővel vannak felszerelve, amelyek egy vázkeretre vannak rögzítve. Opcionális esetben a ládaszállító kocsik vontatótargoncás szerelvényekhez is használhatók. Ilyen esetekben a nyomtartás biztosítása érdekében a ládaszállító kocsik két fixvillás görgővel vannak felszerelve.


A ládaszállító kocsival történő egyszerű és rugalmas szállítás biztosítása érdekében, a kerekeknek és görgőknek különböző követelményeknek kell megfelelniük. A legfontosabb szempont az alacsony gördülési és fordulási ellenállás, amely garantálja a jó irányíthatóságot minden irányban. Gyakran szükség van a halk futásra, az elektromos áram elvezetésére, valamint a kompakt kialakításra.


E követelmények miatt a ládaszállító kocsis alkalmazásoknál gyakran használnak poliamid vagy polipropilén kerekeket és görgőket. Ezek nagyon alacsony gördülési és fordulási ellenállással rendelkeznek, így biztosítják a könnyű futást sima padlón. Egyenetlen padlókon a kiváló minőségű termoplasztikus poliuretán futófelületű puhább PATH, valamint a termoplasztikus gumi-elasztomer futófelületű TPA sorozat (TPE) alkalmas. Mindkét sorozat elektromosan vezetőképes kivitelben is kapható. Ha emellett különösen zajcsillapító hatású futófelületre van szükség, gyakran választják a „Blickle SoftMotion” sorozatú lágygumi abronccsal rendelkező kerekeket.