A Blickle megoldása lehetővé teszi a formatervezett csempék csúcsminőségű nyomtatását

ALBS 82/15K nagy teherbírású kerék és FSTH 50X18/17-10K vezetőgörgő

Az ügyfél

… egy olaszországi székhelyű vállalkozás, amely kerámiacsempék üvegezésére és díszítésére szolgáló technológia gyártására és szállítására szakosodott. A 2010-ben alapított vállalkozás a hagyományos üvegezés és a digitális dekoráció terén is elismert név, és ügyfelei számára innovatív megoldásokat kínál a kerámiacsempék minden esztétikai követelményének kielégítésére.


A kihívás

Az ügyfél egy olasz konkurens cég poliuretán futófelületű kerekeit használta a digitális nyomtató motoregységének a csempéken történő vezetésére. Használat során a kerekek nagyfokú kopását állapították meg. A nyomtatóegység, amelyre a kerekeket rögzítették acélsíneken mozog oda-vissza nagy sebességgel folyamatos 24 órás üzemben. Mindegyik motor 8 kerékkel és 4 vezetőgörgővel van felszerelve. A motor tömegét a nyolc teherviselő kerék hordozza. Emellett négy vezetőgörgő gondoskodik arról, hogy a folyamat közben az előre meghatározott pozíció megmaradjon.


A mi megoldásunk

FSTH 50X18/17-10K vezetőgörgő és ALBS 82/15K nagy teherbírású kerék

A teherhordozáshoz a Blickle Besthane® Soft (ALBS 82/15K) poliuretán futófelület alkalmazását javasoltuk. Ezt az elasztikus futófelületet nagyon magas kopásállóság és csekély felmelegedés jellemzi magas dinamikus terhelés mellett, és ezenkívül vibrációelnyelő hatású. A versenytárshoz képest csökkentettük a gördülési ellenállást, és a korábban a szalagmotorról a gépekre átvitt rezgést teljesen megszüntettük. A kb. 14 km/h sebességnél 3 m/s2 gyorsulási és lassulási értékek mellett a Blickle Besthane® Soft megoldás <30 N indítási ellenállást és <20 N gördülési ellenállást biztosít. Ily módon az áramfogyasztás is csökken.

Az alsó vezetőgörgők számára a 92 Shore A keménységű Blickle Extrathane® poliuretán futófelületű FSTH 50X18/17-10K terméket ajánlottuk. A sikeres tesztek után további gépek felszereléséhez is megkaptuk a megbízást.


Termékelőnyök és műszaki információk ALBS 82/15K és FSTH 50X18/17-10K

ALBS:
  • Kiváló minőségű Blickle Besthane® Soft poliuretán futófelület 75 Shore A keménységgel a rezgéscsillapítás érdekében
  • Alacsony gördülési ellenállás, nagy dinamikus teherbírás és nagy kopásállóság

FSTH:
  • Kiváló minőségű Blickle Extrathane® poliuretán futófelület 92 Shore A értékkel