Energiatakarékos az optimalizált futófelület-geometriának köszönhetően

Nagy teherbírású vezetőkerék FALBN 75x20/17H7-23-921539

Az ügyfél

Az ausztriai székhelyű vállalkozás 15 éve fejleszt és gyárt intralogisztikai megoldásokat. Az ellátásilánc-menedzsment szakemberei mellett az automatizálással foglalkozó technikusok és szoftverfejlesztők komplex feladatokat oldanak meg a logisztikai létesítmények tervezése, optimalizálása és megvalósítása érdekében.


A kihívás

Egy fővállalkozói projekt keretében az üzemen belüli szállítási feladatok elvégzésére a legpraktikusabb megoldásnak egy úgynevezett vezető nélküli szállítórendszer (FTS) bizonyult. Beható piacelemzést követően a választás egy gyártóra esett. Azonban az FTS integrációja az anyagmozgatási folyamatokba nem győzte meg a végfelhasználót. Ezért az ügyfél úgy döntött, hogy saját maga által fejlesztett FTS rendszert készít. A hajtott kerekekhez olyan megoldást kereset, amelynek teherbírása szállítóegységenként eléri az 1000 kg-ot és lehetőleg energiatakarékosan működik. FTS-szállítóeszközönként összesen négy hajtott- és kormányzott egységre volt szükség, amelyek mindegyike két kerékkel van felszerelve. Az energiatárolást LiFe-Po4 (lítium-vas-foszfát-akkumulátor) akkukkal kellett megoldani.


A mi megoldásunk

Nagy teherbírású vezetőkerék FALBN 75x20/17H7-23-921539

Erre a feladatra optimális futófelület-anyag a Blickle Besthane® poliuretán-elasztomer. A futófelület elsősorban a rendkívül alacsony gördülési ellenállása jellemzi. A 92-ról 96-ra módosított Shore-keménység, valamint az optimalizált futófelület-kontúr alacsony fordulási ellenállást és a nagy teherbírást tesz lehetővé. 


Az eredmény

A mintakerekek teszteredményeivel nagyon elégedett volt az ügyfél. Bebizonyosodott, hogy a Blickle megoldása optimális energiaegyensúlyt tesz lehetővé. Ezért az ügyfél már 2018-ra további megrendeléseket helyezett kilátásba.


Termékelőnyök és műszaki információk FALBN 75x20/17H7-23-921539

  • Blickle Besthane® poliuretán futófelület 96 Shore A keménységgel és módosított kontúrral az optimalizált fordulási és gördülési ellenállás érdekében
  • Nagy teherbírás: kerekenként 195 kg 5 km/h mellett
  • Robusztus alumíniumfelni reteszhoronnyal, 5JS9 szélesség és 17H7 tengelyfurat-Ø mellett, valamint négy furattal az alkalmazásspecifikus rögzítéshez