Megbízható szállítás a legnehezebb terhekhez is

Nagy teherbírású kerék GB 340x200/75F7-295-921579

Az ügyfél

… céges székhelye Dél-Svédországban van. Mérnökei több, mint 30 éve tevékenykednek a gépgyártóiparban, elsősorban a sajtolás és gyártás területén, valamint az autó-, repülőgép- és a szélenergia-iparban. A fő kompetenciákat a nehéz terhek és a geometriailag kihívást jelentő rakományok emelése, forgatása és szállítása jelenti. A gyártási program magában foglalja az egyéni szállítókocsikat, egyes gépeket és teljes gyártósorokat.


A kihívás

A gépgyártó akár 500 tonna teherbírású elektromos járműveket gyárt. E járművek egy része FTS-ként (vezető nélküli szállítórendszer) is alkalmazható.

A járműveinek irányításához az ügyfél saját kereket fejlesztett ki, amely hajtott kerékként működött. A konstrukciótól függően a szállítási platformokba egy-négy ilyen hajtott kereket építettek. Ezeket úgy tervezték, hogy nehéz terheket szállítsanak alacsony sebesség (körülbelül 3-4 km/h) mellett. Az elektromos járművek üzemeltetése általában egyenletes betonpadlón történik. Ehhez az alkalmazáshoz fontos követelményt jelentenek a kompakt méretek és a nagy teherbírás.

Néhány év óta olyan kereket alkalmaztak, amely nem felel meg a minőségi követelményeknek. A kerék gyártása két lépésben történt, amelynek során az alkotóelemeket két beszállítótól szerezték be, az egyiktől a felnit, a másiktól pedig a Vulkollan®-futófelületet. A minőségi problémák reklamációhoz és magas szerviz- és újrabeszerzési költségekhez vezettek.

A további költségek elkerülése érdekében az ügyfélnek egy „komplett”, kiváló minőségű hajtott kerékre volt szüksége egyetlen forrásból hat tonna teherbírással.


A mi megoldásunk

Nagy teherbírású kerék GB 340x200/75F7-295-921579A GB keréksorozat Blickle Besthane® poliuretán futófelülete és a stabil, ügyfélspecifikus szürkeöntvény felni jó stabilitást és alacsony gördülési ellenállást biztosít, így az elektromos szállítójárművek a nagyobb hatékonyság miatt hosszabb üzemélettartamot érnek el. A csupán 340 milliméteres kerékátmérővel és hat tonna teherbírással az ügyfélspecifikus hajtott kerék problémamentesen illeszkedik a járművek alacsonypadlós építménye alá.

Az eredmény

A Blickle komplett megoldásával ez az ügyfél drasztikusan csökkenthette a beszerzési költségeket, a szállítási időt és az utólagos költségeket.


Termékelőnyök és műszaki információk GB 340x200/75F7-295-921579

  • 6.000 kg-os nagy teherbírás kompakt méretek mellett
  • Alacsony, energiatakarékos gördülési ellenállás
  • Minőségi termék egy kézből
  • Megbízható szállítási idő és kevesebb adminisztráció