Zökkenőmentes csomagküldés világszerte a postai logisztika számára készített egyedi Blickle görgőkkel

Acéllemez forgóvillás görgők L-ALTH 160K-929082, L-ALTH 160K-RI-926440, L-ALTH 160K-RI-AS-926446

Az ügyfél

… egy tőzsdén jegyzett amerikai online csomagküldő kereskedelmi cég nagyon széles termékválasztékkal. Az online kereskedelmi cég integrált felületén keresztül magánszemélyek vagy más vállalkozások is kínálhatnak új és használt termékeket. 136 milliárd USA dollár forgalommal és mintegy 655 000 alkalmazottal, 2,4 milliárd dollár nyereség mellett a csomagküldő kereskedő 2017-ben a világ legnagyobb vállalkozásai között a 83. helyet foglalta el.


A kihívás

Az online kereskedő jelenleg erőteljesen bővíti saját logisztikai és szállítási tevékenységeit, hogy a logisztikai folyamatait önállóbban alakíthassa. A légi teherszállítás terén eszközölt nagy összegű beruházások és az új logisztikai központok építése mellett napirenden vannak az áruk közvetlenül az ügyfélnek történő kiszállítására irányuló intézkedések. Európában, pontosabban Angliában, az ügyfél már elindította saját disztribúciós hálózatát.

Saját csomagszállító kocsijai gyártásához a csomagküldő cég pályázatot írt ki a görgők elkészítésére. Egy adott kocsira egyenként egy görgőszettet kell felszerelni, amely két forgóvillás görgőből, egy irányrögzítővel ellátott forgóvillás görgőből és egy irányrögzítővel ellátott antisztatikus futófelülettel rendelkező forgóvillás görgőből áll. Ennek során fontos követelmény volt az alacsony gördülési és fordulási ellenállás, a futófelület alacsony kopása, a megbízható irányrögzítő és a cég színében készült futófelület a nem antisztatikus kivitelű standard futófelületnél. Emellett a fordulási ellenállás nem léphetett túl egy bizonyos mértéket.


A mi megoldásunk

Acéllemez forgóvillás görgők L-ALTH 160K-929082, L-ALTH 160K-RI-926440, L-ALTH 160K-RI-AS-926446

A Blickle sikeresen felülkerekedett a versenytársain. A műszaki megoldás mellett fontos volt az ügyfélnek, hogy egy olyan beszállítót válasszon ki, aki ismeri a postai logisztika követelményeit és nagy darabszámot tudjon rövid idő alatt leszállítani.

Az ügyfél igényeinek megfelelően a Blickle tervező részlege egy egyedi L-ALTH forgóvillás görgőt fejlesztett: A görgőkbe beépített ALTH sorozatú kerék gördülési ellenállásra optimalizált futófelület-geometriával rendelkezik, amely - a szabványos kerékkel összehasonlítva - jóval domborúbb. Emellett a Blickle mérnökei olyan egyedi irányrögzítőt terveztek, amely húzózsinórral működtethető.


Az eredmény

Az első megrendelés során a Blickle 40 000 darabot készített az egyedi görgőkből és a szállítás a terv szerint zajlott. Az online csomagküldő kereskedő Angliából kiindulva további európai országban is ki szeretné terjeszteni szállítási tevékenységét. A Blickle fióktelepek sűrű hálózata és a világszerte tevékenykedő szakértő tanácsadók révén az ügyfél a helyszínen kap optimális támogatást.


Termékelőnyök és műszaki információk L-ALTH 160K-929082

  • Kopásálló Blickle Extrathane® poliuretán futófelület az ügyfél céges színében
  • Alacsonyabb gördülési és fordulási ellenállás az egyedi kerék optimalizált futófelület-geometriájának köszönhetően
  • Megbízható irányrögzítő húzózsinór-csatlakozással