Vészhelyzetben gyorsan és megbízhatóan a helyszínen

Hegesztett acél nagy teherbírású ikergörgők légtömlős kerekekkel, LSD-PS 464K-946549 és BSD-PS 464K-946545

Az ügyfél

… egy mérnöki vállalat, amely a hajógyártás testreszabott mérnöki szolgáltatásaira és megoldásaira szakosodott.


A kihívás

Végfelhasználói részére a mérnöki szolgáltató szállító platformokat készít mentőhelikopterek számára, amelyeket pótkocsival kell a hangárból a futópályára szállítani.

A szállítási útvonal a nagyon érzékeny makadámból készült. A versenytársak által eredetileg beépített görgők nagyon nagy felületi nyomással rendelkeztek, ami jelentős károkat okozott az aljzaton.

Emiatt a végfelhasználó alacsonyabb felületi nyomással rendelkező és így optimalizált padlóvédelmet kínáló megoldást kért. Ezenkívül ezen az alkalmazási területen, vészhelyzet esetén nagy sebességre és nagyon nagy dinamikus teherbírásra van szükség. Ezért a követelményprofilt egy különösen megerősített nagy teherbírású villa egészíti ki.


A mi megoldásunk

Hegesztett acél nagy teherbírású ikergörgők légtömlős kerekekkel, LSD-PS 464K-946549 és BSD-PS 464K-946545

Az ügyfelek igényeinek kielégítése érdekében a Blickle mérnökei egy egyedi ikergörgőt fejlesztettek ki a Blickle alapprogram PS sorozatának nagy teherbírású kerekeivel. A különösen stabil, 460 milliméter átmérőjű légtömlős kerekek erős, csavarozott acélfelniből állnak, 60 Shore A keménységű abronccsal. A légtömlős kerekek alacsony gördülési ellenállással rendelkeznek, és maximális szállítási kényelmet biztosítanak. E puha futófelületnek köszönhetően a kerekek nagyon alacsony felületi nyomással rendelkeznek, így az ügyfél érzékeny útfelülete nem sérül meg.

Az LSD/BSD sorozat hegesztett acél nagy teherbírású forgó- és fixvilláinak a kerekek között elhelyezkedő harmadik villaszárral történő megerősítésével egy nagyon masszív egyedi görgő jött létre, amely könnyedén megfelel az 1500 kilogramm feletti teherbírási és 25 km/h sebességkövetelménynek.


Az eredmény

A végfelhasználó az összes addigi görgőt a Blickle LSD/BSD-PS sorozat nagy teherbírású egyedi görgőire cserélte, elkerülve ezzel a magas utólagos költségeket, amelyek az útfelület javításával jártak volna. Az erősített ikergörgők minden nehézség nélkül megfelelnek a nagy sebességű alkalmazásoknak.


Műszaki információk és termékelőnyök: LSD-PS 464K-946549 és BSD-PS 464K-946545

  • nagy dinamikus teherbírás: 1500 kg, 25 km/h sebesség mellett
  • nagyon alacsony felületi nyomás
  • különösen masszív konstrukció a villa harmadik szárral történő megerősítésével