Személyre szabott vevői megoldás és vonzó ár tökéletes kombinációja

Forgóvillás kerék kerékrögzítővel LE-TPA 127G-FK-FIRA-931223

Az ügyfél

… kiskereskedelmi áruk tárolására és szállítására használt kocsik vezető amerikai gyártója. Az ügyfelei közé jól ismert, globális kiskereskedelmi láncok tartoznak, mint például a Walgreens Boots Alliance, Dollar General, CVS és más ismert vállalatok.


A kihívás

Az amerikai kocsigyártó évente nagyon nagy mennyiségű görgős konténert gyárt a kiskereskedelmi áruk tárolására és szállítására. A forgóvillás görgők legnagyobb részét eddig a Kínából származó közvetlen import fedezte, amelyeket egy amerikai versenytárs szállított. A tárolókocsik teherautókon történő helytakarékos és biztonságos szállításához a forgóvillás görgők kis beépítési magassága mellett garantálni kell a biztonságos rögzítést is a megfelelő fékkel.
Az eddig használt kerék- és forgókoszorú-rögzítő fékkel rendelkező forgóvillás görgőknél gyakran felmerült az a probléma, hogy a rögzített forgókoszorú szállításkor megsérült a rázkódás miatt. További optimalizálásra vonatkozó kérés volt a fék felhasználóbarátabbá tétele: A kompakt kocsiszerkezet és a forgóvillás görgők szándékosan alacsony beépítési magassága miatt alig volt szabadtér a fék kioldókarja és a kocsi alja között.


A mi megoldásunk

Forgóvillás görgő kerékrögzítő fékkel LE-TPA 127G-FK-FIRA-931223

Annak érdekében, hogy ezen az árérzékeny piacon az ár szempontjából vonzó és mégis személyre szabott forgóvillás görgőt tudjon kínálni, a Blickle megoldása a lehető legtöbb szabványos alkatrész alkalmazásán alapul, teljesen automatizált gyártási és összeszerelési folyamatot figyelembe véve. Azért, hogy elkerülhető legyen a forgókoszorú sérülése a teherautón történő szállítás során – az eredeti konkurens termékkel szemben – kerékrögzítő használatára kerül sor, de a forgókoszorú rögzítése nélkül.
Erre több lehetséges megoldás is született, amelyet bemutattak az ügyfélnek és megbeszéltek vele. A végső megoldás a hátsó fékes (-FI) szabvány forgóvillán alapult. A hozzá tartozó rögzítőkar úgy lett beállítva, hogy a kerékrögzítő kioldópedálja rövidebb lett. A fék rögzítése és kioldása így megoldottá vált a kocsi aljának érintése nélkül.


Az eredmény

A Blickle „FIRA“ kerékrögzítő használatával a meghibásodások és a szállítás során keletkező károk a versenytárs görgőivel szemben drasztikusan lecsökkentek. Szabványos alkatrészek használatával az automatizált gyártási folyamatot figyelembe véve az ügyfél kedvező árú, ügyfélspecifikus különleges megoldást kap, amely rövid szállítási határidővel nagyon nagy mennyiségben elérhető.


Műszaki információk és termékelőnyök LE-TPA 127G-FK-FIRA-931223 

  • Kerékrögzítő (forgókoszorú-rögzítés nélkül) csökkenti a szállítás során keletkező károkat
  • A rögzítőkar optimalizált kioldópedálja több szabad helyet biztosít a kocsi alja és a fék között
  • Egyedi ügyfélmegoldás, amely ugyanakkor szabványos alkatrészeken alapul a Blickle-automatizálás teljes kihasználásával a gyártás és szerelés során
  • Opcionálisan a Blickle- moduláris rendszerének köszönhetően különböző kerekek alkalmazhatók (pl. TPA, PP, POEV)
  • Gyors elérhetőség nagy mennyiségben